Medewerkers Rutgers bedreigd na ophef over Week van Lentekriebels

22.03.23
De Week van de Lentekriebels gaat op sociale media gepaard met ophef. Door uit context gehaald lesmateriaal en valse berichtgeving is onrust ontstaan onder ouders. Werknemers van expertisecentrum seksualiteit Rutgers krijgen online veel bedreigingen op hun dak.
Deel bericht

Demonstratie tegen sociale onveiligheid aan universiteit Groningen

22.03.23
In de hal van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen voeren tientallen studenten actie. Ze vinden dat de universiteit meer moet doen tegen sociale onveiligheid.
Deel bericht

Scaffolding: praktische inzichten en voorbeelden

22.03.23
Heb je wel eens gezien dat een huis wordt gebouwd zonder steigers? De kans is klein: de ondersteuning is nodig om tot een stevig, duurzaam en afgewerkt gebouw te komen. Willen we dat leerlingen en studenten tot dezelfde soort kennis en vaardigheden oftewel goed leren komen, dan is het dan ook belangrijk om passende ondersteuning te bieden. Het bieden van deze ondersteuning wordt scaffolding genoemd.
Deel bericht

Leren over seksualiteit en diversiteit hoort bij kerndoelen

22.03.23
Kinderen moeten leren respectvol om te gaan met seksualiteit en diversiteit. Dat hoort bij de kerndoelen, benadrukt minister Wiersma in antwoord op vragen over de Week van de Lentekriebels.
Deel bericht

Samenwerkingsagenda MBO Raad, SBB en UWV bekrachtigd

22.03.23
De MBO Raad, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en UWV slaan de handen ineen om de tekorten op de arbeidsmarkt aan te pakken. Dit doen ze door gezamenlijk te werken aan een aanpak waarmee werkenden en werkzoekenden optimaal worden ondersteund bij het vinden van passende scholingsmogelijkheden.
Deel bericht

Opinie | En weer een mislukte proef: de ‘excellente’ school

22.03.23
In 2012 werd landelijk een systeem ingevoerd om scholen die uitzonderlijk goed onderwijs verzorgen een extra waardering te geven in de vorm van een predicaat voor excellentie. Het zoveelste initiatief dat aan een lange lijst met mislukkingen in de het onderwijs kan worden toegevoegd, vindt docent Pascal Cuijpers.
Deel bericht

Zorgen om vergrijzing bij leermeesters in bouw: ‘We krijgen er weinig bij'

22.03.23
De 18-jarige Bram van Heugten is er duidelijk over. Hij was lang niet zo goed geworden in het metselen als hij zijn leermeester niet had gehad. “Als je begint bij een bouwbedrijf, dan weet je nog helemaal niks. Je hebt iemand nodig die ermee kan omgaan dat je het na vijf keer uitleggen nog steeds niet snapt.”
Deel bericht

Open Monumenten Klassendag

22.03.23
Vanaf 24 maart is het nieuwe gratis lesmateriaal van Open Monumenten Klassendag online.
Deel bericht

Twee Rotterdamse vrouwen vervolgd voor opruiing en bedreiging leraar Emmauscollege vanwege spotprent

22.03.23
Justitie brengt twee Rotterdamse vrouwen voor de rechter op beschuldiging van opruiing. De twee van 20 en 22 spelen een rol in de zeer ernstige bedreiging van het Emmauscollege in Rotterdam-Oosterflank en een docent van die school, ruim twee jaar geleden. Het OM zegt dat de vrouwen een schikking weigeren, vandaar nu de vervolging.
Deel bericht

AOb zet mobiele afkickkliniek in tegen tijdelijke contracten

22.03.23
AOb-voorzitter Tamar van Gelder geeft vandaag op het Utrechtse Domplein de aftrap voor de actieweek tegen de tijdelijke contracten. “Onderwijsbestuurders zijn verslaafd aan flexwerk.”
Deel bericht

Kwaliteit basisonderwijs gaat achteruit

22.03.23
De kwaliteit van het Nederlandse basisonderwijs neemt af. Dat schrijft economenvakblad ESB. Dat is te zien aan de dalende leerprestaties, de toegenomen kansenongelijkheid en het grote personeelstekort. Volgens bijzonder hoogleraar onderwijssystemen Inge de Wolf van de Universiteit Maastricht zijn goede leraren en schoolleiders nodig om het tij te keren.
Deel bericht

Gefronste wenkbrauwen bij minister over seksuele voorlichting voor kinderen in ’Week van de lentekriebels’

22.03.23
Voorbeelden uit lespakketten over seksuele voorlichting zorgen voor gefronste wenkbrauwen bij minister Dennis Wiersma (Basisonderwijs, VVD). Dat zei hij dinsdagmiddag tijdens het mondelinge vragenuur in de Tweede Kamer, in reactie op vragen over de Week van de lentekriebels. Daarin krijgen jonge kinderen seksuele voorlichting, die soms heel expliciet is. Wiersma wil dat de lesmaterialen openbaar worden gemaakt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)