Steeds meer leerlingen zitten op TikTok

23.03.23
Onder leerlingen in de leeftijd van 15 tot 19 jaar blijft de populariteit van het sociale medium TikTok toenemen. Dat blijkt uit onderzoek door bureau Newcom. TikTok bestaat sinds 2017. In 2019 ontdekten jongeren het en sindsdien neemt de populariteit ervan onder 15- tot 19-jarigen alleen maar toe. Het is het snelst groeiende sociale medium in deze leeftijdscategorie.
Deel bericht

Gestrand Nederlands zeilschip kan doorvaren, leerlingen krijgen les over mediawijsheid

23.03.23
Het Nederlandse zeilschip Noorderlicht dat vannacht in Noorwegen aan de grond liep, heeft geen schade opgelopen en kan doorvaren. De veertien Nederlandse kinderen die aan boord waren gaan nu met hun docenten en de bemanning op weg naar Spitsbergen. Over ongeveer drie weken worden ze weer thuis verwacht.
Deel bericht

Webinar | De rol van de bestuurder bij de verbetering van het leesonderwijs

23.03.23
De Kwaliteitswaaier Effectief Onderwijs in Begrijpend Lezen laat zien dat er, naast leraren, schoolleiders en leescoördinatoren, een belangrijke rol is weggelegd voor besturen en bestuurders bij de verbetering van het leesonderwijs.
Deel bericht

HvA ontslaat docent voor grensoverschrijdend gedrag, had een seksuele relatie met student

23.03.23
Een docent van de Hogeschool van Amsterdam mag na een uitspraak van de rechter ontslagen worden. De hogeschool ontving meerdere meldingen van grensoverschrijdend gedrag door de docent en stelde hem vanaf maart 2022 op non-actief.
Deel bericht

Schoolbesturenopdekaart.nl: de vernieuwde benchmark

23.03.23
De website POVO Benchmark heeft een nieuwe vormgeving, navigatiestructuur én nieuwe naam: schoolbesturenopdekaart.nl. Op deze website laten de PO-Raad en VO-raad op basis van databronnen (zoals DUO en Inspectie van het Onderwijs) aan de samenleving zien hoe besturen het geld dat ze van de overheid voor onderwijs krijgen inzetten. Eén van de voordelen van de nieuwe website zijn de betere vergelijkingsmogelijkheden.
Deel bericht

Scholen beantwoorden vragen van ouders over de Week van de Lentekriebels graag: 'We volgen niet slaafs een methode'

23.03.23
De Week van de Lentekriebels, een lesmethode voor het basisonderwijs over seksualiteit, roept deze week vragen op van ouders. Een kleine groep vindt dat de lessen over diversiteit, het eigen lichaam en gender te ver gaan, maar Friese scholen vinden seksuele vorming wel van groot belang. ,,We moeten het erover hebben totdat de discussie stopt.”
Deel bericht

Groenten zijn duur, dus: ‘Laat scholieren leren hoe je voedsel in een eigen tuintje verbouwt’

23.03.23
Steeds meer mensen hebben door de inflatie moeite om rond te komen. De prijzen voor groenten rijzen inmiddels de pan uit, zo ziet ook IVN Natuureducatie. De organisatie ziet in schooltuintjes een oplossing. Veel meer mensen zouden wat IVN betreft een eigen moestuin moeten hebben. Daarom moeten scholieren al leren hoe je groenten in een eigen tuintje verbouwt.
Deel bericht

Nederlands zeilschip met 14 tieners aan boord strandt in Noorwegen

23.03.23
Het Nederlandse zeilschip Noorderlicht is met 26 mensen aan boord vastgelopen in Noorwegen. Onder de passagiers zijn veertien kinderen van 14 tot en met 18 jaar, meldt de Noorse omroep NRK.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)