‘University college biedt betere baankans dan klassieke bachelor’

05.06.23
Ten onrechte wordt het university college gezien als een pretpakket zonder arbeidsmarktperspectief. Studenten met een liberal arts education scoren juist hoger op voor banen benodigde vaardigheden dan studenten van reguliere bachelor-opleidingen. Dit suggereert een studie van Universiteit Maastricht en University College Maastricht op basis van een enquête onder 558 deelnemers.
Deel bericht

Zo gaat het leven van prinses Ariane op de internationale school in Italië eruit ziet

05.06.23
De prinses zit nu nog in de vierde klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, en zal in Italië gaan studeren voor haar Internationaal Baccalaureaat, een internationaal Vwo-diploma dat toegang geeft tot buitenlandse topuniversiteiten. De toelatingstest is voor iedereen even pittig. Royals doen deze echter niet onder hun echte naam, om elke schijn van voortrekken te voorkomen.
Deel bericht

Tientallen Afghaanse meisjes vergiftigd op school

05.06.23
Zo'n zestig schoolmeisjes in het noorden van Afghanistan zijn opgenomen in ziekenhuizen. Dit gebeurde nadat zij waren vergiftigd door mensen die de school waren binnengedrongen en klaslokalen met een giftige stof bestookten.
Deel bericht

Sociale veiligheid kunst- en mode-opleidingen: al veel maatregelen, nu nog structurele aanpak

05.06.23
Kunst- en mode-opleidingen in het hoger onderwijs hebben afgelopen jaren verschillende  maatregelen getroffen om de sociale veiligheid voor studenten te vergroten. Ze moeten doorgaan met deze ingezette maatregelen en structureel een veilige leeromgeving waarborgen, stelt de Inspectie van het Onderw...
Deel bericht

Madeliefje is onze Nationale Bloem

05.06.23
Het madeliefje is met een ruime meerderheid gekozen tot Nationale Bloem van Nederland. Dat is zojuist bekend gemaakt in de radiouitzending van Vroege Vogels op NPO Radio 1.
Deel bericht

Woede om Pride-viering op basisschool LA: 'Hiervoor ben ik niet uit Armenië gekomen'

05.06.23
Meer dan 100 mensen hebben vrijdag geprotesteerd bij een basisschool in Los Angeles vanwege een Pride-viering. Een deel van de demonstranten wilde niet dat er aandacht aan de Pride zou worden besteed. Een ander deel bestond uit tegendemonstranten die dat juist wel wilde vieren. Er ontstonden opstootjes, waarbij de politie moest ingrijpen.
Deel bericht

Berenschot onderzoekt kinderopvang, onderwijs en zorg

05.06.23
De ministeries VWS, OCW en SZW zijn een onderzoek gestart naar de druk op de keten van kinderopvang, basisonderwijs en zorg. Adviesbureau Berenschot ondersteunt het onderzoek. Vanuit de keten zijn de afgelopen jaren verschillende alarmerende signalen naar buiten gekomen, die erop wijzen erop dat de druk is toegenomen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)