‘De universiteit als instituut is zonder internationalisering volstrekt ondenkbaar’

26.02.24
Als Duitsland niet wil terugvallen op nationale of eurocentrische perspectieven, dan blijft internationalisering van het hoger onderwijs nodig. Tegelijkertijd leeft de vrees dat extreemrechtse politieke partijen Duitsland steeds minder populair maken voor buitenlands talent, zeggen Duitse wetenschappers en universiteitsbestuurders.
Deel bericht

Waar blijven de baby's?

26.02.24
Experts noemen het een 'demografische tijdbom': nog nooit werden in Nederland zo weinig baby’s geboren als in 2023. Ook in Amsterdam neemt het aantal geboortes de laatste jaren stevig af. Waar komt deze daling vandaan en is het nog wel vanzelfsprekend om kinderen te krijgen in een stad als Amsterdam?
Deel bericht

Meer 15- en 16-jarigen met betaald werk

26.02.24
Het aantal werkende jongeren van 15 tot 27 jaar is in het vierde kwartaal van 2023 met 34 duizend toegenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. 77,9 procent van de jongeren van 15 tot 27 jaar had betaald werk. Vooral de 15- en 16-jarigen gingen in de afgelopen jaren vaker aan het werk.
Deel bericht

KAW combineert appartementen en een basisschool

26.02.24
KAW heeft een hybride gebouw ontworpen met 53 appartementen en een basisschool. Het grote Rotterdamse stadsblok krijgt een vriendelijke uitstraling door de groene baksteen, de zachte plint, de grote ramen, speelse hoekjes en de glijbaan naar buiten. De basisschool is bestemd voor Stichting Epos Onderwijs Rotterdam en is een initiatief van Stichting de Verre Bergen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)