Crowdfunding Belgische youtuber voor Sanda Dia-zaak levert ruim 125.000 euro op

25.02.24
De Belgische youtuber Acid heeft met crowdfunding al meer dan 125.000 euro opgehaald om de boete, de schadevergoeding en proceskosten te kunnen betalen in de Sanda Dia-zaak. Ook gaat hij in hoger beroep tegen de uitspraak waarin hij tot het betalen van een boete en schadevergoeding werd veroordeeld. Dia was bij zijn ontgroening door de studentenclub na twee dagen van ontberingen aan de gevolgen overleden.
Deel bericht

Video | Amsterdamse basisscholen volgen nu een Expeditie 10 les

25.02.24
De koolmees, regenworm en de kauw: allemaal dieren die op ons Expeditie 10 lijstje staan. Expeditie 10 is een initiatief van Vroege Vogels waarbij het idee is dat basisschoolkinderen door heel het land 10 soorten dieren leren te herkennen. Stichting Ecokids, die natuurlessen op basisscholen in Amsterdam verzorgt, biedt daarom nu speciale Expeditie 10 lessen aan. Wij lopen een ochtend mee.
Deel bericht

Opinie | Maak kinderen veerkrachtiger

25.02.24
Woensdag las ik een artikel in Het Parool over de bezorgdheid om suïcide onder jongvolwassenen. Zoals in het artikel werd gequoot: ‘Elke jongere die uit het leven stapt door zelfdoding is een zorgelijk feit.’ De zin die volgde: ‘Jongeren leren op school van alles, maar ze krijgen geen lessen over hoe om te gaan met teleurstellingen in het leven,’ zette mij aan het denken.
Deel bericht

Doe mee met de Maand van de Geschiedenis 2024: ‘Echt nep’!

25.02.24
Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Onder het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’ willen we geschiedenis zo veel mogelijk onder de aandacht brengen bij het grote publiek. Met het thema ‘Echt nep’ plaatsen we dit jaar zaken als propaganda, beeldvorming, nepnieuws en misleiding in historisch perspectief.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)