Woezel en Pip krijgen een eigen pretpark in Brabant

23.02.24
Het moet een avonturen- en vakantiepark worden rondom de twee hondjes Woezel en Pip. En het bedrijf achter die twee kinderhelden heeft een plek in Brabant voor zo'n park op het oog. Waar precies is nog niet duidelijk. "Maar we willen dat mensen Woezel en Pip ook in het echt kunnen ontmoeten."
Deel bericht

Warm pleidooi voor tweetaligheid

23.02.24
Op Tilburg University is Engels de standaardtaal. Wie daar moeite mee heeft, werd de laatste jaren weggezet als nationalist. AOb-vertegenwoordiger Wim Dubbink neemt het op voor medewerkers die Nederlands willen spreken aan de universiteit.
Deel bericht

CPB: ‘Niet alles kan, scherpe keuzes nodig’

23.02.24
Onder andere op het gebied van onderwijs moet de regering komende jaren scherpe financiële keuzes maken. 'Niet alles kan, en zeker niet tegelijk', benadrukt het CPB.
Deel bericht

Zing Nederlands met me: een muzikale impuls voor de taalontwikkeling

23.02.24
‘Elke leerkracht die vandaag gezongen heeft in de klas, mag zichzelf op de schouder kloppen. Jij hebt een essentiële bijdrage geleverd aan de taalontwikkeling van je leerlingen.’ Dit mooie compliment was onlangs te lezen in een opiniestuk van muziekdocente Ellen Bothof in NRC. Maar hoe zit dat nu eigenlijk? Welke ‘bijvangst’ brengt een muzikaal intermezzo met zich mee?
Deel bericht

Agressie tegen Vlaams onderwijspersoneel neemt maar liefst met de helft toe: vijf leerkrachten langer dan honderd dagen thuis

23.02.24
In 2023 waren er 78 geregistreerde arbeidsongevallen door agressie tegen onderwijspersoneel. Dat is een stijging van vijftig procent tegenover de 52 gevallen in 2022. Vlaams parlementslid Karolien Grosemans (N-VA) vroeg die cijfers op bij minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Grosemans pleit voor nultolerantie en uitsluiting bij dergelijke feiten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)