Amalia woonde en studeerde door dreiging ruim een jaar in Madrid

16.04.24
Kroonprinses Amalia heeft ruim een jaar in Madrid gewoond en gestudeerd vanwege haar veiligheidssituatie. Dat melden bronnen aan de NOS. Inmiddels woont ze in Amsterdam.
Deel bericht

Klokhuis-lied over armoede wint beste kinderlied

16.04.24
Het lied Weet dat je wat mist, dat je wat mist! heeft de prijs gewonnen voor het Beste Kinderlied. Het nummer komt uit een aflevering van Het Klokhuis en gaat over armoede.
Deel bericht

Toenemende kritiek in de Kamer op selectie in het hoger onderwijs

16.04.24
In de Kamer is er steeds meer kritiek op selectie in het hoger onderwijs. Alleen de VVD blijft expliciet voor selectie; woordvoerder Claire Martens-America vreest voor nivelleringsdrang in de Kamer, zo werd duidelijk in een debat over de toekomstvisie voor het hoger onderwijs. Het debat werd grotendeels gedomineerd door discussies over internationalisering.
Deel bericht

Wederom intimidatie van journalisten door universiteit, nu in Delft

16.04.24
Delta, het onafhankelijke blad van de TU Delft, heeft besloten om een artikel offline te halen na juridische dreigementen door advocaten van een oud-directeur en de TU Delft. De universiteit zou de redacteuren en hoofdredacteur persoonlijke aansprakelijk stellen voor de mogelijke schade. In de Tweede Kamer vraagt men zich ondertussen af of de tegenmacht nog wel werkt bij de TU Delft.
Deel bericht

Persbericht | Ruim 30% leerkrachten ervaart een gebrek aan regie en persoonlijke inbreng

16.04.24
Uit een online poll van Uitgeverij Zwijsen onder 500 leerkrachten van basisscholen blijkt dat zo’n 30% een gebrek aan eigen regie en ruimte voor persoonlijke inbreng ervaart. Er zijn meer issues die het vak van leerkracht potentieel minder aantrekkelijk maken voor toekomstige leerkrachten in het basisonderwijs, zoals de extra taken die voortkomen uit regels en voorschriften.
Deel bericht

Er is steeds meer verzet tegen de toetscultuur op scholen

16.04.24
Nederlandse kinderen zitten al vanaf groep drie in het leerlingvolgsysteem. De toetsen die zij maken, met de eindtoets in groep acht als grote finale, zijn levensbepalend. In onderwijsland groeit het verzet.
Deel bericht

Dag van de Kinderarmoede

16.04.24
Woensdag 17 april is de Dag van de Kinderarmoede. Misschien merk je als leerkracht dat leerlingen in jouw klas opgroeien in armoede. Wat kun je voor hen doen?
Deel bericht

‘Problemen rondom de verplichte rekentoets op het mbo onderschat’

16.04.24
Duizenden mbo’ers met ernstige rekenproblemen lopen het risico dit en komende jaren hun diploma niet te halen vanwege de verplichte rekentoets. Verschillende onderwijs- en ouderorganisaties hebben zich verenigd achter de petitie die oproept de afspraken rondom de toets aan te passen. Zo ook JOBmbo. De studentenorganisatie waarschuwt in een interview met Ouders & Onderwijs dat de gevolgen van de verplichte toets worden onderschat.
Deel bericht

Koning bespreekt antisemitisme met Joodse leerlingen in Amsterdam

16.04.24
Koning Willem-Alexander heeft maandagmiddag met een Joodse winkelier en Joodse leerlingen gesproken en een multicultureel jongerencentrum bezocht in Buitenveldert in Amsterdam-Zuid. Willem-Alexander besprak onder meer ervaringen met antisemitisme.
Deel bericht

Zorgen bij kinderombudsman: steeds meer kinderen gaan niet naar school

16.04.24
Het aantal kinderen in Nederland dat niet naar school gaat, neemt nog altijd toe. Kinderombudsman Margrite Kalverboer maakt zich daar zorgen over. Ze wil dat demissionair onderwijsminister Mariëlle Paul in actie komt.
Deel bericht

11 miljoen euro extra voor versterking bibliotheken

16.04.24
Het kabinet stelt in de Voorjaarsnota ruim 11 miljoen euro extra beschikbaar voor de tijdelijke regeling specifieke uitkeringen lokale bibliotheekvoorzieningen (SPUK). De Kamer had opgeroepen extra geld beschikbaar te stellen voor nog meer en betere bibliotheekvestigingen.  
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)