Aan de slag met… de Europese Parlementsverkiezing!

24.05.24
Deze Aan de slag met…– gaat over de Europese Parlementsverkiezing die op donderdag 6 juni plaatsvindt. In aanloop naar deze verkiezing heeft ProDemos lesmateriaal ontwikkeld over de Europese Unie dat geschikt is voor de bovenbouw van het primair onderwijs, zoals een EU-schoolplaat die we hebben gemaakt met SchoolTV.
Deel bericht

Nederlandse studenten bij beste van Europa, als ze meer keuzetijd krijgen

24.05.24
Als Nederlandse studenten langer de tijd krijgen om hun studie af te ronden, presteren ze ver boven het Europese gemiddelde. Vanwege de verplichte vroege keuze voor een examenprofiel in het voortgezet onderwijs, blijken veel studenten tijdens hun vervolgopleiding te stoppen, te switchen of een tussenjaar te nemen.
Deel bericht

Sticker moet imago mbo opkrikken: 'Zonder vakmensen zijn we nergens'

24.05.24
Onze maatschappij draait voor zestig procent op mbo'ers. De waardering voor hen laat vaak te wensen over, vindt de 23-jarige Jorn Nieuwenhuis die daar graag verandering in wil brengen. Hij doet de koksopleiding bij het mboRijnland en heeft samen met studiegenoten een sticker bedacht voor op producten waar een mbo'er aan heeft meegewerkt.
Deel bericht

Leerling (17) in klas misbruikt door docent, hij ontkent: 'Alles verzonnen'

24.05.24
Tegen de 44-jarige docent R.L. uit Tilburg is donderdag voor de rechtbank in Den Bosch twintig maanden cel geëist voor het seksueel misbruiken van een 17-jarige leerlinge. Dat gebeurde vorig jaar maart toen de man nog les gaf op het Koning Willem I-college in Den Bosch. De docent ontkent dat hij ooit seks met haar heeft gehad.
Deel bericht

Video | De Letterdoes: een gezonde school 'all inclusive'

24.05.24
In 2015 ging de proefperiode van de Gezonde Basisscholen van de Toekomst van start, met als doel gezondheid en gezond gedrag integraal te maken binnen het basisonderwijs. Wetenschappelijk onderzoek door de Universiteit Maastricht heeft nu aangetoond dat de aanpak effectief is, met verbeteringen in BMI, buikomvang, voedingspatronen en welbevinden van de leerlingen.
Deel bericht

‘Bewezen effectief onderwijs? Wat betekent dat eigenlijk?’

24.05.24
De nieuwe coalitiepartijen willen het onderwijs herstellen met onderwijsmethodes die ‘bewezen effectief’ zijn. Ze zouden er echter goed aan doen om niet te stellig te zijn over de beloften van zulke ‘bewezen effectieve aanpakken’, schrijft Fontys-lector Rutger van de Sande. “Het ontbreekt aan onderzoeksbevindingen om pleidooien in die richting te ondersteunen.
Deel bericht

UvA-demonstranten voor de rechter, Spaanse student krijgt maand cel

24.05.24
Zeven betogers stonden vandaag voor de rechter omdat zij twee weken geleden tijdens een pro-Palestijns protest op de Universiteit van Amsterdam geweld tegen de politie zouden hebben gebruikt. Niet alle zaken werden meteen afgerond.
Deel bericht

Funderend onderwijs moet bijna half miljard inleveren

24.05.24
Het beoogde rechtse kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB gaat voor bijna een half miljard euro bezuinigen op het primair en voortgezet onderwijs. Dat blijkt uit de budgettaire bijlage bij het hoofdlijnenakkoord.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)