‘Impact influencers moet in curriculum om koopzucht jongeren te beteugelen’

11.06.24
De toenemende invloed van influencers op de koopzucht van jongeren baart veel leraren in het middelbaar onderwijs zorgen. Tegelijkertijd wordt het fenomeen meer en meer uit de taboesfeer gehaald, zegt Mia Wilsterman, armoedefunctionaris op het Zadkine mbo Rotterdam. ‘Dat is wel heel fijn, want dan kun je zaken doorpakken.’
Deel bericht

Eerste hulp bij klassenmanagement

11.06.24
“Als ik had geleerd om effectief orde te houden, had dat echt verschil gemaakt”, vertelt voormalig mavo-docent Evelyn Fox. Vind jij klassenmanagement ook een taaie? Check de ervaringen van collega’s.
Deel bericht

Frank Lammers werkt aan film over leraar in coronacrisis

11.06.24
Frank Lammers regisseert en speelt de hoofdrol in een nieuwe film die zich afspeelt tijdens de coronacrisis. De eerste opnames van 'Groeten van Gerri' zijn dinsdagavond van start gegaan bij Jinek, maakte producent Millstreet Films bekend.
Deel bericht

Zelf je kleuteronderwijs opbouwen met Stapel op

11.06.24
Zelf kiezen uit allerlei activiteiten voor je kleuters, al je leerdoelen halen én snel een goede planning maken? Dat doe je eenvoudig met de nieuwe online tool Stapel op, de digitale blokkendoos vol kleuteractiviteiten!
Deel bericht

Helft ouders ervaart druk van school om laptop of tablet te kopen

11.06.24
Veel ouders met een kind op het voortgezet onderwijs hebben moeite met het aanschaffen van digitale leermiddelen voor hun kind, of kunnen dit zelfs helemaal niet betalen. Ook voelt meer dan de helft van de ouders zich door school onder druk gezet om een laptop of tablet aan te schaffen. Dit blijkt uit onderzoek onder 1211 ouders in het Landelijk Ouderpanel van Ouders & Onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)