Is er 'reden tot zorg' na bangalijst op middelbare school?

14.06.24
Is het verspreiden van seksistische of beschadigende informatie een trend aan het worden? In de Utrechtse gemeenteraad vraagt een ruime meerderheid van de partijen zich dat af na het nieuws over een bangalijst op het Leidsche Rijn College. "Hoe vaak gaat dit nog gebeuren?"
Deel bericht

Brutale twaalfjarige confronteert Marokkaanse minister

14.06.24
In Marokko heeft een twaalfjarige jongen tijdens een vragenuurtje de Minister van Onderwijs aan de kaak gesteld over het onderwijssysteem. Het land is al het hele jaar in de ban van ophef over de manier waarop de regering het onderwijs regelt. Correspondent Samira Jadir vertelt erover in Bureau Buitenland.
Deel bericht

Muziek in de Klas is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor de ontwikkeling van de kinderen.

14.06.24
Vijfduizend dansende, zingende en springende kinderen gingen donderdag helemaal uit hun bol in de Brabanthallen. Tijdens de eerste editie van Sing & Dance UP! mochten schoolkinderen van 9 tot 12 jaar samen genieten van allerlei optredens. Volgens de stichting Méér Muziek in de Klas is muziek niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor de ontwikkeling van de kinderen.
Deel bericht

Blog | Lerarentekort - Kinderen voor Kinderen?

14.06.24
Vooraf: Ik hoop dat dit geen reeks wordt, maar om de een of andere reden schrijf ik weer over hoe wij het lerarentekort kunnen opvangen. Naast de vierdaagse schoolweek, die ik in mijn vorige blog ontleedde als een slecht idee, wordt ook ‘peer teaching’ vaak genoemd als mogelijke oplossing. Hierbij geeft de ene leerling ‘les’ aan de andere.
Deel bericht

NSC vindt langstudeerboete “een van de meer redelijke” maatregelen

14.06.24
“Op de grijsschaal van redelijke versus onredelijke maatregelen, is dit een van de meer redelijke”, zo verdedigde Rosanne Hertzberger (NSC) de langstudeerboete in een Kamerdebat over studentenwelzijn. Daar deed zij wel samen met D66 de oproep aan het hoger onderwijs om studenten die uitvallen vaker op te bellen.
Deel bericht

Achterstandsscores basisscholen 2024 bekend

14.06.24
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de nieuwe achterstandsscores per basisschoolvestiging gepubliceerd. Het gaat om de geaggregeerde onderwijsscores per 1 februari 20204.
Deel bericht

Mariëlle Paul (VVD) van minister naar staatssecretaris op Onderwijs

14.06.24
Na een jaar (demissionair) ministerschap, wordt Mariëlle Paul staatssecretaris. De 57-jarige VVD'er komt in het kabinet-Schoof een trede lager, maar ze blijft wel op hetzelfde ministerie, dat van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)