Teleurstelling over uitblijven versoepelingen op basisscholen

04.06.21
Het kabinet houdt voorlopig vast aan de coronamaatregelen in het basisonderwijs. Bij de volgende ronde van versoepelingen, die gepland staan voor 30 juni, ontstaat mogelijk wel ruimte om regels los te laten. De PO-Raad, die de basisscholen vertegenwoordigt, is teleurgesteld.
Deel bericht

BK en BMK blijven pleiten voor versoepeling coronamaatregelen

04.06.21
Het kabinet heeft het advies van het OMT om nog geen versoepelingen in de kinderopvang toe te passen, overgenomen. Brancheorganisaties BK en BMK zijn hier niet gelukkig mee.
Deel bericht

Opinie | ‘Weer worden leraren in de steek gelaten door bestuurders en politici’

04.06.21
Het voortgezet onderwijs moet maandag volledig open, zonder dat de stem van het personeel is gehoord. Team Red het Onderwijs geeft een rode kaart aan de minister en de scholenkoepel VO-raad.
Deel bericht

Herstel sociale functie mbo, leren komt in september wel, zegt Kinderombudsvrouw

04.06.21
Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer roept scholen voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) op de nog resterende weken van dit schooljaar in te zetten op verbetering van het sociale contact tussen studenten, en niet op het inhalen van onderwijs. Dat is nodig omdat veel studenten het afgelopen coronajaar emotioneel en psychisch in de problemen zijn geraakt.
Deel bericht

Meeste middelbare scholen volledig open, vaak wel met dubbel gevoel

04.06.21
Het overgrote deel van de middelbare scholen is vanaf maandag weer volledig open. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS onder scholen in het voortgezet onderwijs. Zo'n 9 op de 10 scholen zijn al volledig open, of zullen maandag opengaan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)