Geen pabo-opleiding speciaal voor kleuteronderwijs

20.03.17
Er komt geen specialistische pabo-opleiding die toekomstige leraren opleidt tot kleuterdocent. Met het aankomende lerarentekort moeten studenten juist breed worden opgeleid, vindt onderwijsminister Jet Bussemaker.
Deel bericht

Een signaal is nog geen diagnose

20.03.17
Volgens de Volkskrant van maandag 20 maart leidt verplichte screening door artsen tot valse verdenkingen op kindermishandeling. Zo bleek uit onderzoek van Schouten dat van elke 100 verdenkingen 92 onterecht zouden zijn. Wat is er aan de hand?
Deel bericht

Week van de HOOP toert door Nederland

20.03.17
Wij leven in een tijd van polarisatie, angst, terrorisme en algehele verharding van de maatschappij. Verus vindt het de hoogste tijd om daar iets ongekend positiefs tegenover te zetten: HOOP! Daarom organiseert Verus, vereniging voor katholieke en christelijke onderwijs, van 20 t/m 26 maart 2017 de Week van de Hoop.
Deel bericht

Reclame in het digitale tijdperk: nieuwe manieren van beïnvloeding

20.03.17
Kinderen en jongeren worden op nieuwe manieren blootgesteld aan reclameboodschappen via sociale media. Zij herkennen deze reclame echter niet altijd. Wat kunnen we daaraan doen?
Deel bericht

Kinderen zien steeds vaker bloot- en seksbeelden online

20.03.17
Blote borsten, geslachtsdelen of mensen die seks met elkaar hebben: veel kinderen tussen de negen en twaalf jaar komen het steeds vaker tegen op internet. Uit onderzoek van kenniscentrum Rutgers en het NOS Jeugdjournaal blijkt dat een groot deel van hen ermee wordt geconfronteerd terwijl ze eigenlijk naar iets anders zoeken.
Deel bericht

Nieuwste aanwinst Sesamstraat is autistische Julia

20.03.17
De Amerikaanse versie van het kinderprogramma Sesamstraat heeft zondag een nieuw personage met autisme geïntroduceerd. Julia, zoals de pop heet, heeft oranje haar en groene ogen en werd gepresenteerd tijdens het actualiteitenprogramma 60 Minutes op de Amerikaanse publieke omroep PBS.
Deel bericht

‘Migrantenkind kan op school niet zonder zijn moedertaal’

20.03.17
Kinderen van asielzoekers die eerst Nederlands leren, en dan pas de rest? Dat is een recept voor achterstand, zegt de taaldidacticus.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)