1,5 miljoen extra voor Amsterdamse scholen in achterstandswijken

23.03.17
Gemeente Amsterdam trekt 1,5 miljoen euro extra uit om scholen in achterstandswijken te steunen. Daarmee kunnen twintig tot dertig scholen extra investeringen doen.
Deel bericht

ECNO Najaarsconferentie Taal, lezen en rekenen: wat werkt echt

23.03.17
Op donderdag 16 november 2017 organiseert het ECNO de jaarlijkse conferentie voor het primair onderwijs. Het thema dit jaar is: Taal, lezen en rekenen: wat werkt echt? Jelle Jolles, Karin van de Mortel, Anneke Smits, Kees Vernooy, Marcel Schmeier, Gert Rijlaarsdam e.a.
Deel bericht

Het dilemma van de kleuterjuf: Is een kind klaar voor groep drie?

23.03.17
Kleuterleerkrachten nemen deze weken misschien wel de moeilijkste beslissing van het jaar: wie is er klaar voor de schoolse taal- en rekenlessen van groep 3, en wie kan beter ‘doorkleuteren’ in een speelse omgeving?
Deel bericht

De generatie die gamend leert

23.03.17
Ze worden generatie Z genoemd. Alle jongeren die vanaf 1992 zijn geboren en voor beeldschermen zijn opgegroeid. Je ziet ze weleens: gefixeerd op hun toestel zitten ze in de trein of lopen ze door de stad.
Deel bericht

Leren via moedertaal springplank voor asielzoekerskinderen

23.03.17
Een meerjarenplan voor nieuwkomersleerlingen maken en de moedertaal van een leerling als opstapje gebruiken voor het leren van Nederlands en andere vakken. Dat zijn de twee belangrijkste aanbevelingen die in de handreiking ‘Ruimte voor nieuwe talenten’ staan.
Deel bericht

Vlaamse juf getuigt: “Een kleuter heeft mij gestampt, gebeten en gekrabd”

23.03.17
Het Katholiek Onderwijs krijgt steeds meer noodkreten van scholen over gewelddadige kleuters. “Vroeger ­gebeurde dat sporadisch, nu élke week”, klinkt het. ­Samen met oudervereniging VCOV organiseerde de koepel een studiedag om het probleem aan te pakken.
Deel bericht

Gratis Lespakket Habitat for Humanity

23.03.17
Het lespakket van Habitat for Humanity is bedoeld voor het PO. Het bevat de basisles iedereen een een thuis en de verdiepingsles wereldwijd wonen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)