AVS eens met boodschap ‘PO in Actie’

21.03.17
De afgelopen weken is er vanuit leerkrachten een beweging op gang gekomen ‘PO in Actie’. Zij beschrijft zichzelf als een ‘grassrootsbeweging’ van inmiddels circa 25.000 leerkrachten uit het primair onderwijs met twee doelen voor ogen: eerlijke salariëring en werkdrukvermindering. 
Deel bericht

Draagt lesmateriaal over zwerfafval bij aan waardenontwikkeling in onderwijs?

21.03.17
De Wetenschapswinkel van Wageningen University & Research heeft voor het basisonderwijs een checklist ontwikkeld om te beoordelen of lesmateriaal over zwerfafval kan bijdragen aan waardenontwikkeling en gewoontevorming rond afval.
Deel bericht

Meer meesters nodig voor betere toekomst jongens (opinie)

21.03.17
Job Tonnaer uit Helmond is leerkracht in het basisonderwijs. Hij vindt dat jongens in toenemende mate geacht worden in een vrouwelijk denkformat te functioneren.
Deel bericht

Disney als medicijn tegen autisme

21.03.17
In de documentaire Life, Animated wordt het opzienbarende verhaal verteld van Owen Suskind, een autistische jongen die dankzij animatiefilms van Disney weer leerde praten. Zijn vader ontdekte deze bijzondere methode.
Deel bericht

'De juf wil van elke jongen een meisje maken'

21.03.17
Jongens haken af in het onderwijs, zegt gedragsdeskundige Lauk Woltring. Op de middelbare school is dat al een tijd zo, maar ook op de basisschool lijkt het nu de verkeerde kant op te gaan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)