HomeArtikelenNieuwsOnderwijs Google steekt half miljoen in ICT-kennis leraren

28.03.17
Internetreus Google doneert 500.000 euro aan DigiLeerKracht, een scholingsprogramma voor basisschoolleraren. Het programma moet tweeduizend leerkrachten van geselecteerde basisscholen ondersteunen op het vlak van computational thinking. Dat is een term die wordt gebruikt voor het nadenken over de inzet van digitale tools om een probleem op te lossen.
Deel bericht

Haal hoogbegaafde kinderen nu eindelijk eens uit het verdomhoekje (opinie)

28.03.17
In het Nederlandse basisonderwijs komt een substantiële groep hoogbegaafde leerlingen onvoldoende tot zijn recht, schrijven Carla van den Bosch, directeur van basisschool Het Talent, en Toine Janssen, bestuurslid van Stichting Conexus.
Deel bericht

Dreigende vader aangehouden, scholen blijven dicht

28.03.17
Twee scholen aan de Vlasdreef in Spijkenisse zijn vandaag enige tijd door de politie afgesloten. Dat gebeurde nadat een vader na een ruzie in de relationele sfeer zijn kind dreigde uit de school De Bron te halen. Dat ging samen met bedreigingen. De man is in Friesland aangehouden. De scholen bleven vanaf 10.30 uur dicht
Deel bericht

Door kabinet ingestelde Taskforce adviseert basisvoorziening voor jonge kind

28.03.17
‘Maak een ontwikkel- en leercentrum mogelijk in de wet en bied alle kinderen in de leeftijd van twee tot vier jaar gratis toegang tot een voorschoolse voorziening voor zestien uur per week.’ Dat adviseert de Taskforce samenwerking onderwijs en kinderopvang.
Deel bericht

Leerkracht basisschool eist zelfde salaris als docenten voortgezet onderwijs

28.03.17
Leerkrachten op de basisschool willen even veel verdienen als hun collega's in het voortgezet onderwijs met een tweedegraads lesbevoegdheid. Ze willen dat daar in het regeerakkoord geld voor wordt vrijgemaakt.
Deel bericht

5.500 kinderen met 'rugzakje' gaan niet naar school

28.03.17
Steeds meer leerlingen met complexe problemen kunnen geen school vinden die ze wil aannemen. Het aantal kinderen dat geen onderwijs krijgt, is de laatste jaren fors gegroeid; al 5.500 leerlingen zitten noodgedwongen thuis.
Deel bericht

MediaDiamant – Wegwijs in mediaopvoeding

28.03.17
De MediaDiamant helpt ouders en professionals om media actief op te pakken in de opvoeding van kinderen van 0 tot 18 jaar, met de focus op de kansen die media bieden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)