Waarom de PO-Raad tegen verplícht programmeren is (maar voor digitale geletterdheid)

29.03.17
De PO-Raad pleit voor meer gebruik van digitale leermiddelen in de klas en het aanleren van digitale vaardigheden door leerlingen én leerkrachten. Tegelijkertijd verzet ze zich tegen de steeds sterker wordende lobby van bedrijven en stichtingen om leren programmeren op de basisschool te verplichten...
Deel bericht

Ziekteverzuim in onderwijs blijft hoog

29.03.17
Het onderwijs is nog altijd een sector met een hoog ziekteverzuim. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Deel bericht

Basisschooldocenten dreigen met staking

29.03.17
De onderwijsbonden en de koepel van basisschoolbesturen hebben vandaag hun handtekening onder het manifest van actiegroep ‘PO in actie’ gezet. 30 000 basisschooldocenten hebben zich in deze actiegroep verenigd en eisen een hoger loon en een lagere werkdruk.
Deel bericht

Onderwijsveld tekent manifest voor eerlijker salaris leerkracht

29.03.17
Leerkrachten, schoolleiders en schoolbesturen hebben hun roep om een beter en daarmee eerlijker salaris en minder werkdruk voor leraren kracht bij gezet. Woensdagmiddag tekenden zij gezamenlijk een manifest waarin zij de politiek oproepen hiervoor te zorgen en dit vast te leggen in een nieuw regeera...
Deel bericht

Utrechtse scholen winnen landelijke onderwijsprijs voor basisscholen

29.03.17
Drie Utrechtse scholen hebben vanmiddag in Rotterdam de nationale onderwijsprijs voor basisscholen gewonnen. De Klimroos, Apollo 11 en Mavo Tien kregen voor het project ‘21st century skills’ een geldprijs van 7.000 euro.
Deel bericht

Hoe Briter een Netflix voor scholen maakt

29.03.17
Richard Bergmans wil met Briter de markt voor het onderwijs opschudden. Deze startup van de week biedt leraren en leerlingen een platform voor meer gepersonaliseerd onderwijs.
Deel bericht

Kinderombudsman start onderzoek naar de gevolgen voor kinderen van de aardbevingen in Groningen

29.03.17
De Kinderombudsman start een onderzoek naar de negatieve gevolgen voor kinderen van de aardbevingen in Groningen. De Kinderombudsman gaat onderzoeken welke problemen kinderen ervaren, wat er moet gebeuren en welke organisaties een rol kunnen spelen in het oplossen van deze problemen.
Deel bericht

Juf introduceert sta-bureau in eigen klaslokaal

29.03.17
In de klas van juf Kathleen De Belder kunnen leerlingen sinds dit schooljaar ook rechtstaand de les volgen. Door het succes van het proefproject komen er volgend jaar meer van dat soort bureaus in de klassen van Vrije Basisschool Sint-Lodewijk.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)