Ouders prefereren persoonlijk boven digitaal contact

30.03.17
Jonge ouders verkiezen persoonlijk contact met een arts van de jeugdgezondheidszorg boven online contact als het gaat om de gezondheid van hun kind. Dit concludeert het Nederlands Centrum Jeugd (NCJ) naar aanleiding van hun onderzoek met bureau TNS Nipo.
Deel bericht

Regeling Professionalisering Muziekonderwijs Pabo openbaar

30.03.17
De regeling Professionalisering Muziekonderwijs Pabo is na goedkeuring door minister Bussemaker gepubliceerd in de Staatscourant en daarmee openbaar.
Deel bericht

Aantal meldingen van fysiek geweld op scholen gestegen

30.03.17
Tijdens het schooljaar van 2015/2016 is het aantal meldingen van fysiek geweld gestegen van 426 naar 569. De klachten over discriminatie wegens ras of geloof daalden daarentegen in hoeveelheid met ruim 40 procent naar 28 klachten.
Deel bericht

Onderwijsechtpaar Floralaan Eindhoven: Meer meesters ook belangrijk voor meiden op basisschool

30.03.17
Er is een chronisch gebrek aan mannelijke leerkrachten in het basisonderwijs. Het verhaal ligt echter een stuk genuanceerder dan experts beweren, stelt onderwijsechtpaar Annelien Veerman en Frans van Gennip.
Deel bericht

„Veranderde mentaliteit bedreigt christelijk onderwijs”

30.03.17
Het christelijk onderwijs wordt meer bedreigd door een mentaliteitsverandering van christelijke ouders dan door juridische veranderingen, vindt prof. dr. A. de Muynck.
Deel bericht

Duurzaamheid is nog ver weg in het klaslokaal

30.03.17
Slechts op enkele basisscholen wordt lesgegeven in duurzaamheid. Greenpeace hoopt met speciale workshops voor pabo-studenten het animo te vergroten. Maar de praktijk blijkt weerbarstig.
Deel bericht

Kleuters komen op pornosite: Internet op basisscholen, afschermen of open houden?

30.03.17
Basisscholen twijfelen over filteren van websites voor hun kinderen: scherm je sites af of houd je alles open en ga je het gesprek aan?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)