Eindtoets vanaf 2019 voor álle leerlingen en doe mee aan evaluatie regels eindtoets

02.10.18
Vanaf volgend schooljaar (2019/2020) moeten ook leerlingen in het speciaal (basis) onderwijs (s(b)o) de eindtoets maken. Zij hoefden dat tot nu toe nog niet omdat er niet voor al deze leerlingen een geschikte toets voorhanden was. Scholen kunnen kiezen welke toets ze gebruiken, mits deze is goedgekeurd door het ministerie van Onderwijs.
Deel bericht

Werkdruk op school? Welkom eventmanager

02.10.18
Er is een nieuw gezicht op de basisschool. De eventmanager: 'voor al uw feesten en partijen' En dat zijn er nogal wat op school. Kunnen leraren zich weer bezig houden met lesgeven. Het verlicht namelijk niet één leraar maar al die leerkrachten in al die verschillende werkgroepjes. Van kinderboekenweek tot het sinterklaasfeest. Van schoolreisjes tot carnaval.
Deel bericht

Inspectie van het Onderwijs: 'Verduidelijk wettelijke kaders voor scheiding bestuur en toezicht'

02.10.18
De Onderwijsinspectie heeft onderzoek gedaan of er wel sprake is van voldoende controle en evenwicht bij een functionele scheiding van bestuur en intern toezicht in het funderend onderwijs. Als schoolbesturen kiezen voor een functionele scheiding van bestuur en toezicht houdt dit in dat er binnen een bestuur zowel een uitvoerend deel als een toezichthoudend deel is.
Deel bericht

De Jeugdjournaal Top 10 van september

02.10.18
Welk nieuws was in september het populairst? In de Jeugdjournaal Top 10 zie je de berichten die jullie op de site en in de app het meest hebben aangeklikt. Bijvoorbeeld: . Heftig ongeluk tussen trein en bakfiets in Oss; Ronaldo moet huilen om rode kaart; Ik zei daar iets heel lelijks wat ik niet zal herhalen' en Klimmen en zware gewichten tillen: steeds meer kinderen doen aan crossfit.
Deel bericht

Kinderombudsvrouw start Kinderrechtentour door Nederland

02.10.18
Gisteren ging de Kinderrechtentour van start. Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer reist twee weken lang door Nederland om van kinderen en jongeren te horen wat zij belangrijk vinden. Van jonge topsporters tot jongeren die op straat leven en van kinderen van militairen tot jongeren die kampen met een eetstoornis. De Kinderrechtentour loopt van maandag 1 tot en met maandag 15 oktober 2018.
Deel bericht

Stints mogen vanaf middernacht niet meer op de openbare weg

02.10.18
Minister Van Nieuwenhuizen heeft de Stints, elektrische bakfietsen voor kindervervoer, voorlopig verboden op de openbare weg. De eerste voorlopige resultaten van de Inspectie Leefomgeving en Transport wijzen op potentiële veiligheidsrisico's. Ook zijn er technische wijzigingen doorgevoerd in het ontwerp van de Stints zonder dat deze zijn goedgekeurd .
Deel bericht

Scholen onvoldoende beveiligd tegen hackers, volgens onderwijspersoneel

02.10.18
Bijna de helft (45,9 procent) van de onderwijsprofessionals vindt dat hun onderwijsinstelling onvoldoende beveiligd is tegen hackers. Ook geeft een derde (33,7 procent) van hen aan dat hun onderwijsinstelling de online privacy van haar leerlingen niet kan garanderen. Vaak is een gebrek aan expertise en middelen de reden voor een ondermaats beveiligde online omgeving..
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)