Platform Werkdruk biedt kennis en tools om werkdruk aan te pakken

04.10.18
Iedere school kan werkdruk tegengaan door die bespreekbaar te maken en een passende aanpak te kiezen. Vanuit die gedachte is het digitale Platform Werkdruk ontwikkeld, te vinden op www.platformwerkdrukpo.nl. Leraren, schoolleiders, beleidsmedewerkers en schoolbestuurders kunnen hier terecht voor kennis, praktijkverhalen en praktische tools die helpen werkdruk in PO aan te pakken.
Deel bericht

Briefadvies wetsvoorstel burgerschapsopdracht

04.10.18
De Onderwijsraad adviseert om de wettelijke opdracht voor burgerschapsonderwijs te richten op democratie. Voor versterking van het burgerschapsonderwijs is aanscherping van de burgerschapsopdracht een belangrijke stap. De vrijheid van onderwijs vraagt om een zo scherp mogelijk beeld van wat de overheid van scholen verwacht. Het wetsvoorstel brengt die gewenste duidelijkheid nog niet.
Deel bericht

Radio maken met leerlingen: actief aan de slag met mediawijsheid

04.10.18
Wil je op jouw school op een originele manier werken aan mediawijsheid en taaldoelen? Laat leraren op je school radio maken met hun leerlingen. Voor een nieuwe podcastaflevering spraken wij Tjeerd van den Elsen, leraar op basisschool de Vijf Hoeven in Tilburg en Leraar van het jaar 2017.
Deel bericht

Meer ruimte om een nieuwe school te starten

04.10.18
Er komt wettelijk meer ruimte om een school te beginnen. Aanvragen voor nieuwe initiatieven worden na de wetswijziging vooraf getoetst op daadwerkelijke belangstelling en de te verwachten kwaliteit. Met het wetsvoorstel ‘Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen’ wil minister Slob het scholenaanbod beter aan laten sluiten bij de wensen van ouders en leerlingen
Deel bericht

Minder aanmeldingen voorscholen: ‘Kinderen kunnen soms nog niet eens praten’

04.10.18
Het aantal kinderen dat naar voorscholen gaat krimpt. Sinds deze voorziening voor kinderen met een taal- en leerachterstand niet meer gratis is halen steeds meer ouders hun kind er vanaf. Dat heeft grote gevolgen, zeker op de lange termijn. De voorschool is een leertraject voor de basisschool, speciaal voor kinderen die bijvoorbeeld een taalachterstand hebben.
Deel bericht

Boerenorganisatie ZLTO lokt klassen naar de boerderij

04.10.18
De boerenorganisatie ZLTO wil dat Zeeuwse scholieren vaker hun licht opsteken op een boerderij. De ZLTO wil de 198 Zeeuwse basisscholen structureel de mogelijkheid bieden om een boerenbedrijf te bekijken.Dat kan als meer agrariërs zich als 'klasseboeren' aansluiten bij het landelijke platform Boerderijeducatie Nederland.
Deel bericht

Schoolkinderen thuis om 'sexy barbies' van de juf

04.10.18
Op een basisschool in Rotterdam is een rel uitgebroken rondom de hobby van een leerkracht. Ouders houden hun kinderen thuis omdat ze de door de juf gemaakte kunst – sexy barbies - aanstootgevend vinden. Om de situatie het hoofd te bieden, heeft de directeur inmiddels hulp ingeschakeld van de Onderwijsinspectie en de gemeente.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)