Taalvaardigheid kleuter bepaalt acceptatie in groep

03.10.18
Kleuters die mondeling minder vaardig zijn, worden vaker afgewezen of genegeerd door hun klasgenoten. Dit blijkt uit het onderzoek van Femke van der Wilt, die 8 oktober promoveert aan de Vrije Universiteit. Er is al bekend dat factoren op sociaal, cognitief en emotioneel gebied een rol spelen bij sociale afwijzing. Hoe slechter de mondelinge vaardigheden, hoe minder goed .....
Deel bericht

Met griepvaccinatie bedrijfsvoering draaiende houden

03.10.18
De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen is een campagne gestart voor griepvaccinatie onder het personeel in de gezondheidszorg. Zou zo’n campagne in het onderwijs kunnen voorkomen dat tijdens een volgende griepepidemie weer veel klassen naar huis moeten worden gestuurd? Slechts een kleine minderheid van de mensen die in het onderwijs werken, haalt de griepprik.
Deel bericht

Welke school wint de Inspiratieprijs Gezonde School? Stem nu!

03.10.18
Maar liefst 22 scholen hebben een Gouden Tip over hoe je als school kan werken aan een gezonde leefstijl. Welke tip inspireert jou het meest? Bekijk alle inzendingen en breng nu jouw stem uit en wie weet wint de school de Inspiratieprijs Gezonde School 2018. De 3 tips met de meeste stemmen komen extra in de spotlights te staan op het congres Gezonde School op 30 oktober.
Deel bericht

Leren van de adaptieve eindtoets

03.10.18
De adaptieve eindtoets; hoe zet je deze in en wat kun je leren van deze manier van toetsen? Stichting BOOR weet hier inmiddels alles van. Carlo Heimeriks, leraar van groep 8, en bestuursvoorzitter Huub van Blijswijk vertellen meer over hun ervaringen en inzichten.
Deel bericht

Terneuzen krijgt mogelijk internationale school

03.10.18
De gemeente Terneuzen en basisscholengroepen Perspecto en ProBaz gaan de kansen verkennen. Steeds meer arbeidsmigranten komen naar Zeeuws-Vlaanderen, vooral naar de Kanaalzone. Onder hen zijn hoogopgeleide medewerkers van grote bedrijven. Als zij hun kinderen naar een internationale school willen sturen, zijn ze aangewezen op Gent of Antwerpen. Ze vestigen zich daar dan ook vaak.
Deel bericht

De nieuwe rage op school: Allemaal aan de vingertouwtjes

03.10.18
De Eiffeltoren, kop en schotel, parachute: ze zijn weer op menig schoolplein te zien. De rage waar vroeger duizenden kinderen hun vingers mee in de knoop legden, is terug. Ik begrijp het wel hoor, figuren maken is leuk en we hebben ook wel kinderen die wat 'wiebeliger' zijn en veel willen friemelen, maar uiteindelijk moeten we de leerlingen ook klaarstomen voor het voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Eerste horde genomen op weg naar goedkopere digitale leermiddelen

03.10.18
Digitale leermiddelen worden mogelijk goedkoper. De Eur.Commissie besloot dinsdag dat de btw voor digitale publicaties omlaag gaat van 21 naar 6 procent. De vraag is nu of ook digitale leermiddelen hiertoe behoren. De PO-Raad maakt zich hier al jaren hard voor. Het hoge belastingtarief staat investeren in moderne, digitale leermiddelen in de weg. Papieren lesboeken zijn goedkoper.
Deel bericht

Lampje van Annet Schaap ook bekroond met Gouden Griffel

03.10.18
De prijs voor het beste kinderboek, de Gouden Griffel, gaat naar Annet Schaap met haar boek Lampje. Dat is bekendgemaakt op het Kinderboekenbal in Amsterdam.
Deel bericht

Ouders bang dat zij opdraaien voor kosten Stint-verbod

03.10.18
Belangenvereniging Boink van ouders in de kinderopvang is bang dat de prijzen voor kinderopvang omhooggaan, als de Stint niet terugkeert op de weg. Sinds middernacht is een Stint-verbod van kracht, omdat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft vastgesteld dat de elektrische bakfietsen mogelijk niet veilig zijn. Kinderopvangorganisaties moeten daardoor in allerijl busjes inhuren of ...
Deel bericht

Hoger lerarensalaris leidt op school wel tot scheve ogen

03.10.18
In het speciaal onderwijs is soms de helft van het personeel geen leraar. Vooral daar doet de cao pijn.Ook voor (adjunct-)directeuren geldt de hogere salarisverhoging niet. Daardoor verdienen zij nu soms minder dan degenen die zij moeten aansturen. AVS: Wij hebben de cao ondertekend met de afspraak dat bij de volgende cao de functies van ondersteuners en leidinggevenden opnieuw worden gewaardeerd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)