Slob maakt einde aan verwarring over ‘subsidie’ g/hvo

05.10.18
Het hanteren van het begrip ‘subsidie’ voor de bekostiging van godsdienstig en humanistisch vormingsonderwijs in de openbare basisscholen doet niets af aan het structurele karakter van deze wettelijk vastgelegde geldstroom. De ministerraad ging in mei jongstleden akkoord met de wettelijke verankering van structurele rijksbekostiging van het g/hvo.
Deel bericht

School Zuilichem wil met aardgasproject meedoen

05.10.18
De School met de Bijbel in Zuilichem is aangemeld voor het landelijke innovatieprogramma 'aardgasvrije en frisse basisscholen'. In juli van dit jaar gaf minister Ollongren de aftrap van een speciaal vernieuwingsprogramma. Tien Nederlandse scholen kunnen ieder 350.000 euro krijgen voor het aardgasvrij maken van het gebouw én voor het creëren van een gezond binnenklimaat.
Deel bericht

Handreiking helpt bij de vorming van een samenwerkingsschool

05.10.18
De PO-Raad heeft samen met de VO-Raad, VOS-ABB, Verus en VBS een handreiking geschreven die schoolbesturen kunnen gebruiken bij de vorming van een samenwerkingsschool. In de handreiking wordt met name aandacht geschonken aan de vraag op welke wijze de identiteitscommissie formeel moet worden vormgegeven.
Deel bericht

Donald Duck presenteert 'Ducklexie' voor kinderen die moeilijk lezen

05.10.18
Het populaire tijdschrift de Donald Duck komt deze week met een bijzondere uitgave: de Ducklexie Duck. Het tijdschrift is aangepast voor kinderen met dyslexie, maar ook voor kinderen met lees- en spellingproblemen.
Deel bericht

Functiewaardering is niet de oorzaak van salarisverschil tussen onderwijssectoren

05.10.18
De salarisverschillen tussen basis- en voortgezet onderwijs worden niet veroorzaakt door verschillen in functiewaardering. De oorzaak is dat het basisonderwijs langer op de nullijn is gezet.
Deel bericht

Gedeputeerde Kramer: ‘Onderwijs te belangrijk om het aan specialisten over te laten’

05.10.18
Als provincie gaan we niet over onderwijs, wel over een leefbare ‘mienskip’ en de school speelt daarin een rol. We hebben nu de kans om het anders te doen. En daarom zeg ik dat onderwijs te belangrijk is om het alleen aan onderwijsspecialisten over te laten. Op basisscholen zijn het geregeld ouders die aan de bel trekken: zij durven soms verder te denken dan menig schoolbestuurder
Deel bericht

Steeds meer ouders kiezen voor dure privéschool: 'Ik heb het geld er voor over'

05.10.18
Ouders hebben het er voor over, want er zitten veel voordelen aan deze scholen. Moeder Wendy Meijer: "Kinderen werken hier in kleine groepen. Zo heeft groep 8 elf kinderen en twee leraren.Ze hebben daardoor veel meer persoonlijke aandacht." Ook wordt er volgens de moeder veel meer gekeken naar de talenten van het kind. De school geeft haar veel meer zelfvertrouwen.
Deel bericht

9,4 miljoen euro opgehaald met Kinderpostzegels

05.10.18
Dat maakten kinderen van basisschool De Vleuterweide in Vleuten en YouTuber Dylan Haegens vandaag bekend.Aan de actie deden 160.000 basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 mee. Ze verkochten niet alleen postzegels, maar ook pleisters, tulpenbollen en theepakketten. Het geld gaat naar verschillende goede doelen voor kinderen.
Deel bericht

Obs De Kyckert in Wateringen heeft leukste juf

05.10.18
Openbare basisschool De Kyckert in Wateringen heeft de Leukste Juf van Nederland. Elk jaar wordt aan de vooravond van de Dag van de Leraar de verkiezing Een 10 voor de juf en de meester georganiseerd. Leerlingen, ouders en burgemeester Agnes van Ardenne van de gemeente Westland hebben haar donderdagochtend gehuldigd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)