Instroom pabo groeit opnieuw

11.10.18
In de aanloop naar een politiek debat laten de hogescholen weten hoe het met hun opleidingen gaat. De pabo groeit dit jaar opnieuw, maar de andere lerarenopleidingen hebben het moeilijk. De tweedegraads lerarenopleidingen leverden 6,5 procent instroom in. Een lichtpuntje is dat het aantal eerstejaars bij de tekortvakken Duits, scheikunde en techniek nagenoeg gelijk is gebleven.
Deel bericht

Landelijke actieweek tegen ongewenst seksueel gedrag

11.10.18
Op vrijdag 12 oktober daagt Rutgers leerkrachten uit om in meer aandacht te gaan besteden aan de lessen over seksuele weerbaarheid in het PO en VO en op het MBO. Rutgers geeft die dag een workshop seksuele weerbaarbaarheid. Daarnaast roept Rutgers met een speciale video zo veel mogelijk leraren en docenten op om op deze dag les te geven over seksuele weerbaarheid.
Deel bericht

Stimuleringsprijs Méér Muziek in de Klas voor groepsleerkracht

11.10.18
Leerkrachten die het verschil maken voor muziekonderwijs in het primair onderwijs, kunnen zich (laten) opgeven voor De Loftrompet. Aan deze stimuleringsprijs is een geldbedrag van 5000 euro gekoppeld voor muziekonderwijs.De winnaar wordt bekendgemaakt op het Kerst Muziekgala op 19 december in het bijzijn van Koningin Máxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.
Deel bericht

Partners krijgen vanaf 1 januari 2019 recht op extra geboorteverlof

11.10.18
De partner van de moeder krijgt vanaf 1 januari 2019 recht op een week geboorteverlof in de vier weken na de geboorte van hun kind. De Tweede Kamer heeft ingestemd met de Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG), waarin dat wordt geregeld.
Deel bericht

Vernieuwde escaperoom voor scholen in Amersfoort succesvol getest

11.10.18
Uitverkoren was groep 7 van de Amersfoortse school De Wonderboom. De leerlingen waren de eersten die de escaperoom na de update van afgelopen zomer mochten uitproberen. De puzzels zijn verbeterd en daar hadden de leerlingen gelijk moeite mee.De kinderen moeten oefenen met spelling, kaartlezen en zelfs een stroomkring verbinden om zich uit de kamer te puzzelen.
Deel bericht

15 minuten om je bammetjes op te eten: 'Je kunt buikpijn krijgen'

11.10.18
Geen tijd om je boterhammen op te eten omdat de pauze te kort is. Daar klagen veel kinderen over op scholen waar het continurooster is ingevoerd. Voedingsdeskundigen maken zich zorgen over de korte pauzes. De leerlingen eten dan in 15 minuten op school hun brood op en hebben dan nog een kwartier om buiten te spelen. Voedingscentrum: eten in 10 of 15 minuten is niet gezond.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)