Kinderen adviseren: ‘Open Oudertelefoon, ouders willen ook dingen kwijt’

21.11.18
In navolging van de Kindertelefoon die kinderen anoniem kunnen bellen, roept de Raad van Kinderen het kabinet op om ook voor ouders een Oudertelefoon in het leven te roepen. De 10-jarige Mijntje uit Vleuten: Onze conclusie is dat volwassenen én kinderen betrokken moeten worden. Open daarom voor vaders en moeders een Oudertelefoon, want volwassenen willen ook dingen kwijt.
Deel bericht

Ouders willen verplicht onderwijs over internetveiligheid

21.11.18
Bijna alle ouders vinden dat kinderen verplicht onderwijs over internetveiligheid moeten krijgen op school. Uit het onderzoek blijkt ook dat driekwart van de ouders zich zorgen maakt over wat hun kind allemaal kan tegenkomen op het internet. Een kwart van hen houdt het online gedrag van hun kind daarom stiekem in de gaten.
Deel bericht

Den Haag zet in op groene scholen

21.11.18
De gemeente Den Haag stelt voor 2019 3.000.000 euro beschikbaar voor het verduurzamen van bestaande schoolgebouwen. Aanvullend hierop stelt de gemeente een bijdrage beschikbaar voor het realiseren van groenblauwe schoolpleinen.Kinderen kunnen hierdoor zien en beleven wat verduurzaming inhoudt én in een natuurlijke omgeving prettig en uitdagend spelen.
Deel bericht

Creatieve oplossingen helpen school Odijk ook niet aan nieuwe leraar

21.11.18
Het lerarentekort bij sommige scholen blijft hardnekkig en zelfs creatieve oplossingen werken niet altijd. Zo werd een ludiek filmpje van een basisschool in Odijk op zoek naar een nieuwe leraar duizenden keren bekeken, maar een maand later is de nieuwe leraar er nog steeds niet.
Deel bericht

Kayleigh (11) werkt één dag bij PEC Zwolle: ‘Ik wil laten horen wat kinderen vinden’

21.11.18
In uitzonderlijke gevallen mogen kinderen hun droom voor één dag uitproberen. Zo ook bij PEC Zwolle. De 11-jarige Kayleigh Groothand uit Zwolle mag een dag materiaalvrouw spelen en de hele dag meelopen. De hele dag, van 's ochtends tot 's middags loopt ze voor World Children's Day mee met materiaalman Jan de Groot.
Deel bericht

Parkland-scholieren krijgen Kindervredesprijs voor anti-wapenactie

21.11.18
De Internationale Kindervredesprijs 2018 is gewonnen door vier scholieren van een middelbare school in Parkland, Florida. Emma González, David Hogg, Jaclyn Corin en Matt Deitsch ontvingen de prestigieuze prijs in Kaapstad uit handen van aartsbisschop Tutu.Wij waren de buitenbeentjes van de tv-productieles. Nu sturen we een massale politieke beweging aan die dit land gaat repareren
Deel bericht

Subsidie voor alternatieve eindtoetsen verlengd

21.11.18
Basisscholen kunnen ook in 2020 en 2021 gratis gebruikmaken van andere eindtoetsen dan de Centrale Eindtoets van de overheid. De subsidieregeling daarvoor wordt met twee jaar verlengd. De subsidieregeling wordt inhoudelijk niet gewijzigd, meldt onderwijsminister Arie Slob aan de Tweede Kamer. Er is 3 miljoen euro beschikbaar voor 2020 en 2021.
Deel bericht

Basisschoolleerlingen leggen kabinet vuur aan schenen tijdens eerste Kindervragenuurtje

21.11.18
In de Tweede Kamer werd vanmiddag voor het eerst het Kindervragenuurtje gehouden. Leerlingen van vijf basisscholen uit Almere, Lisse, Middelburg, Enschede en Panningen mochten de kabinetsleden vragen stellen over allerlei kwesties. ,,Met het Kindervragenuur willen we jongeren heel letterlijk betrekken bij ons werk’', aldus Kamervoorzitter Khadija Arib eerder.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)