Kamerleden bezoeken De Bussel waar ‘negatieve pleinpraat’ leidde tot het Verbeterteam

22.11.18
Twee bijzondere initiatieven van De Bussel stonden centraal: het Verbeterteam en Leren met Ouders.Het Verbeterteam nodigt ouders uit om te komen met hun klachten, observaties en suggesties en die niet alleen maar op het schoolplein te spuien.Leren met Ouders: Ouders helpen hun kinderen bij vakken waarmee zij het moeilijk hebben.
Deel bericht

Slob: Cheider-school moet meer doen aan sociale veiligheid

22.11.18
Minister Slob maakt zich zorgen over de sociale veiligheid op de Cheider-school in Amsterdam. Het bestuur van de orthodox-joodse school moet daar meer werk van maken. De Inspectie van het Onderwijs heeft op verzoek van de minister onderzoek gedaan naar de school en Slob vindt de risico's die uit het rapport naar voren komen ernstig.
Deel bericht

Onderwijsprijs Groningen gaat naar cbs De Wegwijzer in Bellingwolde

22.11.18
Cbs De Wegwijzer won de prijs met het project '100 Jaar Onderwijs'. Ter gelegenheid van haar eeuwfeest heeft De Wegwijzer een groot project opgezet met onder meer een reünie, de expositie ‘100 Jaar Onderwijs’ en een musical. De school wil cultuur en geschiedenis op deze manier levend houden en doorgeven aan jongeren.
Deel bericht

Met migratieachtergrond minder snel naar havo of vwo (CBS)

22.11.18
Het is nog steeds zo dat een relatief klein aandeel groep 8-leerlingen met een niet-westerse migratieachtergrond ten minste havo-advies krijgt. Het aandeel leerlingen met een Nederlandse achtergrond dat ten minste havo-advies kreeg, bedroeg 59 procent in 2016-2017. Van de leerlingen met een Turkse of Marokkaanse achtergrond kreeg 38 resp. 42 procent ten minste havo-advies
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)