Utrechtse basisscholen worden ‘Brandwijze School’

24.11.18
De brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht geeft sinds enkele jaren les aan kinderen in groep 4 van de basisschool.In de pilot krijgen leerlingen uit alle jaren les over brandveiligheid, middels de leerlijn ‘De Brandweer op School’. Voor de groepen 4 komt er zelfs een echte brandweerman of –vrouw voor de klas. Ook zit een speciale vuurwerkles voor groep 8 in het programma.
Deel bericht

Landelijke subsidie aanpak regionale tekorten

24.11.18
Tijdens een landelijke bijeenkomst op dinsdagmiddag 11 december wordt de subsidieregeling aanpak regionale lerarentekorten bekend gemaakt en toegelicht. Tijdens diverse inspirerende workshops kunnen po- en vo-scholen aan de slag met de aanzet voor mogelijke aanpakken van het tekort in hun regio's.
Deel bericht

Scholen bij Zwolle zoeken ouders met pabo-diploma

24.11.18
Vier basisscholen in Nieuwleusen (bij Zwolle) zijn op zoek naar ouders die in het verleden een pabo-diploma hebben gehaald en nu wellicht willen komen invallen. We dachten dat het lerarentekort een probleem van de Randstad was, zegt directeur Wiersma. Er zijn jaren geweest dat pabo-afgestudeerden geen werk konden vinden. Waar zijn die gebleven?
Deel bericht

Speciale games helpen kinderen met angsten en ADHD

24.11.18
Fortnite, FIFA en Minecraft heb je misschien wel eens voor de lol gespeeld, maar er zijn ook spellen die veel meer kunnen betekenen. Er zijn bijvoorbeeld games die kunnen helpen bij angsten en ADHD. Deze spellen heten 'serious games' en ze worden steeds vaker gemaakt. Kay van 12 jaar heeft er veel aan. Hij heeft ADHD en is behoorlijk druk in zijn hoofd.
Deel bericht

Schoolbesturen willen uitzendbureaus uitbannen

24.11.18
Schoolbesturen moeten geen uitzendbureaus meer inschakelen. Dat vinden de besturen voor primair onderwijs in Zaanstad. Uitzendbureaus zijn duur. Bovendien zouden schoolleiders, leraren en onderwijsondersteuners die via een uitzendbureau werken, niet zo betrokken zijn bij de school. De Zaanse schoolbesturen deden hun oproep tijdens de ALV van de PO-Raad.
Deel bericht

Minister Slob op bezoek bij basisschool De Ichtus in Vlissingen

24.11.18
Hij is daar op uitnodiging van schooldirecteur Jeanette van Loo van Het Vlot/De Ichtus. Slob komt praten met leerkrachten en kinderen. Van Loo werkt aan de opzet van passend onderwijs voor kinderen op alle niveaus, ook aan meerbegaafden. Zoekend naar mogelijkheden voor een subsidie om leerkrachten bij te scholen, riep ze Slob te hulp.
Deel bericht

Kansengelijkheid: eindtoets eerder afnemen

24.11.18
De huidige eindtoets in groep 8 heeft een negatieve invloed op kansengelijkheid, stelt de PO-Raad. De raad pleit ervoor de eindtoets eerder in het jaar af te nemen.Door de toets eerder in het jaar af te nemen, wordt deze onderdeel van het schooladvies.
Deel bericht

Meer onderwijskansen voor leerlingen die veel zorg nodig hebben

24.11.18
Het kabinet komt met een set maatregelen, waardoor het voor leerlingen die veel zorg nodig hebben makkelijker wordt om onderwijs te krijgen. Elk kind moet de kans krijgen om zich maximaal te ontwikkelen, indien nodig met een aangepast programma op school of in een zorginstelling. Eén van de maatregelen is het vereenvoudigen van de financiering van zorg in het onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)