Wijzigingen per januari voor onderwijs en cultuur

02.01.19
In januari 2019 gaat een aantal wijzigingen in voor de sectoren onderwijs en cultuur. Hieronder staan de belangrijkste veranderingen, zoals Subsidie regionale aanpak lerarentekort; Subsidie onderwijsassistenten primair onderwijs en Subsidie hoogbegaafdheid.
Deel bericht

Nauwelijks brandschade in scholen tijdens jaarwisseling

02.01.19
Uit een rondgang langs de media blijkt dat er tijdens de afgelopen jaarwisseling nauwelijks branden zijn geweest in scholen. Dat is voor het eerst sinds jaren. De enige melding van een schoolbrand tijdens oud en nieuw kwam uit Delft. Daar werd brand gesticht achter de voordeur van een basisschool. De brandweer had het vuur snel geblust. De schade bleef beperkt.
Deel bericht

De Jeugdjournaal Top 10 van december

02.01.19
Welk nieuws was in december het populairst? In de Jeugdjournaal Top 10 zie je de berichten die jullie op de site en in de app het meest hebben aangeklikt. Klik op de titel om het hele bericht te lezen.
Deel bericht

Hoe zaai je groente, hoe groeit sla? Kinderen De Schothorst weten er alles van

02.01.19
Een moestuin alleen leuk in de zomer? Echt niet! Vraag maar aan de kinderen van basisschool De Schothorst. Je ziet de leerlingen ook deze dagen gewoon in de tuin bezig. En is er toch niet wat te doen, dan gaan ze lekker naar het bos. Hoe leuk! Daar willen we natuurlijk graag meer van weten.Afgelopen jaar heeft het project schooltuin de prijs Groenste Idee van Hengelo gewonnen
Deel bericht

Edu-Ley omvat voortaan BOOG en SKBG in basisonderwijs Goirle

02.01.19
Edu-Ley is vanaf 1 januari de bundeling van krachten van Bestuur Openbaar Onderwijs Goirle en Stichting Katholiek Basisonderwijs Goirle. De intentie om te fuseren en intensief te gaan samenwerken onder die naam was sinds 2015 al van kracht. Dat wordt nu geformaliseerd in overleg met vertegenwoordigers van ouders, personeel en de gemeente Goirle.
Deel bericht

Kinderopvang vloeit naadloos over in onderwijs op school in Zierikzee

02.01.19
Basisschool Jan Wouter van den Doel en kinderopvangorganisatie Kibeo in Zierikzee gaan intensief samenwerken. In de school wordt een zogeheten Integraal Kindcentrum (IKC) ondergebracht.Dat is gericht op kinderen van nul tot en met twaalf jaar. In het IKC worden leren, spelen en de ontwikkeling van het kind met elkaar verweven.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)