PvdA Den Haag: hoge ouderbijdrage onacceptabel

05.01.19
De PvdA is geschrokken van de hoge bijdrage (gemiddeld 100 euro) die ouders op Haagse basisscholen gevraagd worden te betalen en pleit ervoor dat de gemeente grip houdt op deze vrijwillige bijdragen.Doordat scholen zo’n hoge ouderbijdrage vragen, vindt er eigenlijk al een selectie aan de poort plaats. In de praktijk worden ouders en kinderen geweerd van bepaalde scholen
Deel bericht

Ik heb spijt dat ik mijn zoon naar het speciaal basisonderwijs heb gestuurd

05.01.19
We hebben spijt dat we zijn overgestapt op het speciaal basisonderwijs, helemaal omdat we nu niet meer terug kunnen naar het reguliere onderwijs. De overeenkomst die je aangaat met speciaal basisonderwijs is namelijk voor minimaal twee jaar. Het is nu dus de tijd uitzitten op deze school, tussen de kinderen met gedragsproblemen.
Deel bericht

Subsidie bevorderen verkeersveiligheid op basis- en voortgezet onderwijs

05.01.19
Je kunt tot 18 februari subsidie aanvragen voor educatieve projecten gericht op het bevorderen van de verkeersveiligheid van scholieren in het PO en VO. Interessant is dat de subsidie 100 procent bedraagt van de subsidiabele kosten tot maximaal € 75.000,- per aanvraag. Subsidiabele kosten zijn o.a. voorbereiding en planning, lesmateriaal, inzet van docenten.
Deel bericht

Een leraar is niet zomaar breed inzetbaar [Opinie]

05.01.19
In het basisonderwijs blijft er altijd discussie over de verhouding vakkennis en didactische vaardigheden. Ik meen dan ook niet dat als je in het VO les kunt geven, je dat ook in het BaO kunt. Qua vakkennis klopt het, maar vind je het ook belangrijk om elke leerling belangrijker te vinden dan het vak? Kun je je voldoende inleven in de belevingswereld van een achtjarige of van een vijftienjarige?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)