Digitale adaptieve Centrale Eindtoets niet beschikbaar

04.01.19
De digitale adaptieve Centrale Eindtoets voor groep 8 is in 2019 niet beschikbaar voor scholen. Dat komt doordat het systeem onvoldoende stabiel is om een goede afname van de toets te garanderen. Scholen kunnen in 2019 wel gewoon de papieren Centrale Eindtoets afnemen bij hun leerlingen.
Deel bericht

Onderwijspersoneel te maken met verbaal geweld

04.01.19
Ongeveer één op de vijf docenten of ander onderwijspersoneel heeft één keer per maand of vaker te maken met verbaal geweld, zoals uitschelden. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2018. In het PO gaf 17 procent van het onderwijspersoneel aan slachtoffer te zijn van verbaal geweld door leerlingen, collega’s of familie van leerlingen; in het VO is dat 21 procent.
Deel bericht

Van kantoor voor de klas: Stefanie en Rick vinden het zwaarder dan gedacht

04.01.19
Ze lieten een goeie baan en het kantoor achter zich omdat ze voor voor de klas wilden. Stefanie van Dieperbeek en Rick Timmermans zijn als zij-instromers nu vier maanden aan de slag. In de kerstvakantie komen ze bij van een overrompelend begin. ,,Als leerkracht moet je nog meer kunnen dan ik al dacht.”
Deel bericht

Het lerarentekort is nu en fors

04.01.19
Leerkracht Eddy Erkelens brengt met de website lerarentekortisnu.nl het lerarentekort in kaart. Hij hoopt de politiek te bewegen tot investeringen. 'Zonder leerkrachten, geen onderwijs!' De site bestaat sinds januari vorig jaar en wil het lerarentekort in kaart brengen. Toch registreren lang niet alle scholen en dat vindt Erkelens jammer.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)