Weer meer kinderen naar speciaal onderwijs

03.01.19
Speciale basisscholen hebben er het afgelopen jaar ruim tweeduizend leerlingen bijgekregen. Dat staat haaks op de Wet passend onderwijs, die bedoeld is om juist meer zorgleerlingen in reguliere klassen te houden.Vooral leerlingen met gedragsproblemen kunnen ze niet meer in de klas houden.
Deel bericht

Film moet pesten bespreekbaar maken voor Zeeuwse scholieren

03.01.19
De Jeugdtheaterschool Zeeland heeft een film gemaakt tegen pesten en buitensluiten. De film Muggen & Marshmallows gaat zondag in première en wordt daarna aangeboden aan Zeeuwse scholen om leerlingen en studenten over pesten te laten praten.
Deel bericht

Hier in Tanthof komt een megaschool voor 1000 leerlingen (Delft)

03.01.19
De gemeente wil graag één grote ‘scholencampus’ waar straks 1000 leerlingen van drie verschillende basisscholen terecht kunnen.Er zijn op dit moment zes basisscholen in Tanthof, maar door de vergrijzing lopen de scholen al jaren langzaam leeg. Daarom moet Tanthof van zes, naar drie basisscholen, die ook aan renovatie toe zijn. Dus moet er een nieuw gebouw komen.
Deel bericht

Meer flexibele krachten in het onderwijs door ‘angst voor verplichtingen’

03.01.19
Het CBS telt een flexibele schil van respectievelijk 16 en 17 procent in het basis- en voortgezet onderwijs. De AOb vindt deze percentages te hoog. Het lijkt een nieuw fenomeen dat er steeds meer op flexibele basis wordt gewerkt in het onderwijs, reageert AOb-voorzitter Verheggen. Nu breidt het zich uit naar de leraren. Dat is heel gek, gezien de situatie in het onderwijs met haar personeelstekort
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)