Wisselend onderwijsbeleid werkt cynisme in de hand

08.01.19
Regelmatig nieuw en wisselend beleid kan resulteren in onverschilligheid of cynisme. Sociologe en bedrijfskundige Nadine van Engen onderzocht hoe schoolleiders en leraren aankijken tegen regelmatig nieuw en wisselend beleid. ‘Beleidsmoeheid’ kan leiden tot ‘algemene beleidsbevreemding’. Dat kan negatieve invloed hebben op de wijze waarop nieuw beleid in de praktijk wordt gebracht.
Deel bericht

Vlamingen zien lerarentekort verdubbelen

08.01.19
Het lerarentekort in Vlaanderen is in een jaar tijd verdubbeld, meldt VTM Nieuws. Er zijn daar bijna 1500 openstaande vacatures in het basis- en secundair onderwijs (VO).‘De instroom daalt en nieuwe leerkrachten verlaten soms heel snel opnieuw het onderwijs. De kern van het probleem is de aantrekkelijkheid van het lerarenberoep’.
Deel bericht

Aalsmeerse basisschool Samen Een gaat voor minder zwerfafval

08.01.19
Maandag 7 januari startte basisschool Samen Een een project voor betere afvalscheiding op school en minder zwerfafval in de omgeving. Wilma Alink, wethouder natuur en milieu, gaf het startsein voor het project dat een initiatief is van de leerlingen en het personeel. Na de start kregen de leerlingen workshops en lessen over afval als grondstof verzorgd door Let’s Do it Kids.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)