Wat verandert er voor het primair onderwijs in 2019?

09.01.19
Andere verlofrechten voor partners na de komst van een baby, een afwegingskader bij de meldcode kindermishandeling, nieuwe loonschalen en diverse subsidieregelingen. De PO-Raad zet de belangrijkste veranderingen per januari 2019 voor u op een rijtje.
Deel bericht

Scholen hebben zorgplicht voor kind met diabetes

09.01.19
In het advies maakt het College duidelijk dat iedere school verplicht is te onderzoeken welke ondersteuning voor een leerling met diabetes (voornamelijk type 1) nodig is, en die -binnen de mogelijkheden van de school- ook te bieden. De zorg aan leerlingen met diabetes mag door school dus niet zomaar geweigerd worden.
Deel bericht

Natuurfotografie steeds populairder onder kinderen

09.01.19
Natuurfotografie is populairder aan het worden bij kinderen. Steeds meer kinderen doen bijvoorbeeld mee aan fotowedstrijden en fotografieworkshops zitten vaak helemaal vol. En volgens deskundigen maken kinderen ook steeds mooiere natuurfoto's. De laatste jaren worden er namelijk steeds meer mooiere foto's gedeeld via social media en andere websites.
Deel bericht

Nationale onderwijsstaking op vrijdag 15 maart, bonden eisen miljarden

09.01.19
De onderwijsvakbonden organiseren op vrijdag 15 maart een landelijke staking voor zowel het basis- en middelbaar als het hoger onderwijs. Ze willen meer geld voor salarissen en verlaging van de werkdruk. Het zou de eerste keer in Nederland zijn dat het gehele onderwijs staakt.
Deel bericht

Drie nieuwe centra tegen huiselijk geweld

09.01.19
Het kabinet trekt 3 miljoen euro uit voor drie nieuwe regionale centra tegen huiselijk geweld en kindermishandeling. De centra starten in het eerste kwartaal van 2019. Ze moeten ervoor zorgen dat acuut geweld eerder stopt, de veiligheid van slachtoffers wordt vergroot en plegers op een passende manier worden aangepakt. Ook moet er één aanpak voor het hele gezin komen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)