Voorzitster oudervereniging basisschool gaat er met de kas vandoor: ‘Dit is stelen van kinderen’

07.01.19
Dat is stelen van kinderen. Dat geloof je toch niet?, zegt René van Berlo namens de oudervereniging van basisschool De Klinkert in Oudenbosch. Het ongelofelijke gebeurde toch: de bankrekening van de Oudenbossche oudervereniging is geplunderd voor meer dan 15.000 euro.De oudervereniging is onafhankelijk en staat als zodanig ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
Deel bericht

Kinderen pinnen vaker (en vergeten hun pincode vaker)

07.01.19
Kinderen pinnen steeds vaker en het gaat ook wat vaker fout. Dat blijkt uit een groot onderzoek over geld. Van alle kinderen van 10 jaar en ouder heeft driekwart een bankrekening. Het onthouden van de pincode valt niet altijd mee. Waarschijnlijk komt dat doordat er steeds vaker zonder pincode wordt gepind. Ook hebben ouders vaak geen idee of jullie wel veilig pinnen.
Deel bericht

Opinie: stop met ongenuanceerde uitspraken over het onderwijs!

07.01.19
‘Ik ken die besturen niet. Sterker nog: ze zijn er niet.’ Twitterde Rien Spies, bestuurslid van AGORA, de koepel van vijfentwintig basisscholen in Zaanstad. Hij reageerde daarmee op een artikel van Trouw waarin onder meer wordt gesteld dat schoolbesturen bang zijn voor verplichtingen naar personeel.
Deel bericht

Basisscholen worstelen met toestroom expatkinderen

07.01.19
Nederlandse scholen verwachten de komende jaren een forse groei van het aantal kinderen van expats. Dat kan een hele opgave zijn: ze spreken geen Nederlands en soms ook geen Engels, komen gedurende het jaar binnen en het is onduidelijk hoelang ze blijven. Dit speelt met name voor scholen in Eindhoven, Den Haag en rondom Amsterdam.
Deel bericht

Kamervragen over experimenteerruimte voor Culemborgse initiatief Linawijs

07.01.19
GroenLinks en SP hebben in de Tweede Kamer schriftelijke vragen gesteld aan minister Slob over initiatieven die zich richten op het bieden van passend onderwijs. In één van de vragen wordt expliciet gevraagd of het mogelijk is om het Culemborgse initiatief Linawijs de benodigde experimenteerruimte te bieden en kwalitatief onderzoek hiernaar te ondersteunen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)