Column: Leraar zijn is de mooiste baan van de wereld

28.01.19
Wees liever realistisch. Ja, het is een zware, veeleisende baan, maar als je er goed in bent is het zinvol en bevredigend werk. Daar lees ik weinig over. Over hoe leuk en vervullend het is om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen, ze hun talenten te laten ontdekken en de wereld te ontsluiten. Een basis te leggen voor een heel leven. Dat is onderwijs.
Deel bericht

Leraren van het Jaar 2019 bekend

28.01.19
Na maanden voorbereiding en selectie zijn zaterdag 26 januari de vier leraren van het jaar 2019 bekendgemaakt op de NOT in Utrecht. De 12 genomineerden werden gekozen uit een voorselectie van 40 voorgedragen leraren.
Deel bericht

Met Alle Respect! is dé plek voor inspiratie, oefening en verdieping over sociale veiligheid in het onderwijs

28.01.19
Ontmoet en ga in gesprek met andere onderwijsprofessionals die zich net als u inzetten voor een sociaal veilig schoolklimaat. Laat u inspireren door deskundige sprekers met ondersteuning van acteurs. Volg leerzame workshops en ontmoet collega’s bij de verhalentafels en op het kennisplein.
Deel bericht

Scholenstrijd: Meer dan alleen maar proefjes doen op open dag

28.01.19
Het is de maand van de open dagen in scholenland en dat gaat er tegenwoordig anders aan toe dan voorheen. Met bloggers, vloggers en zelfs eigen soapseries trachten scholen voor voortgezet onderwijs toekomstige brugklassers voor zich te winnen. Met succes. Het AD nam een kijkje op twee vooruitstrevende Haagse scholen.
Deel bericht

Reuverse Leraar van het Jaar 2019

28.01.19
Anouk Huijs uit Reuver is uitgeroepen tot Leraar van het Jaar 2019 voor het basisonderwijs. Ze kreeg de prijs zaterdag op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in de Utrechtse Jaarbeurs uit handen van minister Arie Slob. Volgens Omroep Venlo is Huijs werkzaam op basisschool Natuurlijk! in Blerick. Ze geeft daar les aan groep 2/3.
Deel bericht

Hoge werkdruk? Leen een docent van de middelbare school

28.01.19
De uitwisseling is onderdeel van het ‘Povo-project’ waar tot dusver vijf Rotterdamse basisscholen aan meedoen. Sinds dit schooljaar ontvangen de scholen een aantal uur per week vakdocenten uit het middelbaar onderwijs die bijvoorbeeld Engels, burgerschap of kunstles geven. Het is een win-winsituatie, vindt initiatiefnemer Hermen Blok (34), zelf vmbo-docent maatschappijleer.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)