Tweede Kamer: “Lerarentekort is het grootste probleem in het onderwijs en er moet meer gebeuren”

29.01.19
Beide bewindslieden waren eensgezind met de Kamer dat de trend dat steeds vaker leraren via uitzendbureaus worden ingezet, onwenselijk is, hoewel soms onvermijdelijk voor een school. In de aanvraag voor de subsidieregeling regionale aanpak van het lerarentekort moeten hier in de regio ook afspraken over gemaakt worden.
Deel bericht

Bieb debuteert met Voorleesexpress

29.01.19
De bibliotheek heeft een nieuw initiatief opgepakt om kinderen met een taalachterstand te helpen: de VoorleesExpress. De bedoeling van het landelijke idee is om meer kinderen via voorlezen in aanraking te laten komen met de Nederlandse taal. Het aantal kinderen dat het Nederlands niet machtig is, moet daardoor worden teruggedrongen.
Deel bericht

Een agressieve docent verliest altijd

29.01.19
Onderwijsassistent Gerrit Keeman pakte een zeer vervelende leerling bij zijn nekvel en zit nu thuis. Hoe ver mag een leraar gaan?
Deel bericht

We wilden geschiedenis weer interessant maken

29.01.19
Het boek met de titel Vet Oud! De Gouden Eeuw is het vijfde deel van een serie. Elk boek heeft een aantal verhalen over een bepaalde periode uit de geschiedenis. We behandelen thema's als wanneer is iemand een held en wanneer een schurk? Wat weten we van slavernij? En hoe werkt dat tegenwoordig door op onze samenleving? Dat zijn actuele thema's en het is goed dat kinderen daarover nadenken.
Deel bericht

Scholen in Rijssen gaan vloggen in strijd tegen het lerarentekort

29.01.19
Het negativisme doorbreken en zo meer mensen verleiden tot een baan in het onderwijs. Leerkrachten van de basisscholen van het Prot. Chr. Primair Onderwijs in Rijssen gaan vloggen in de strijd tegen het lerarentekort. Door samen met de kinderen te laten zien hoe leuk en mooi lesgeven kan zijn, hopen de scholen meer mensen over de streep te trekken om toch leerkracht te worden.
Deel bericht

Het nieuwe onderwijsachterstandenbeleid – een reconstructie

29.01.19
Komend schooljaar gaat een nieuwe bekostigingssystematiek in voor het tegengaan van onderwijsachterstanden. Na tien jaar lobbywerk is de PO-Raad blij dat de nieuwe regeling eindelijk rond is. Zij maakt zich echter ook zorgen om de gevolgen voor leerlingen op de scholen waar het budget fors afneemt, soms zelfs gehalveerd wordt.
Deel bericht

Slob ziet maatregelen voor onafhankelijk toezicht passend onderwijs als 'een goede inzet'

29.01.19
Minister Slob vindt de maatregelen van de PO-Raad en VO-raad voor onafhankelijk(er) toezicht bij samenwerkingsverbanden 'een goede inzet'. Wel wil hij nadere afspraken maken over het tijdspad waarbinnen resultaten moeten zijn behaald en over de wijze van monitoring.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)