Het hele speciaal basisonderwijs naar vier dagen

30.01.19
Geen leerkrachten, geen invallers en geen mogelijkheden om groepen op te delen: het lerarentekort in het speciaal basisonderwijs neemt dramatische vormen aan. Dat blijkt uit interviews met schooldirecteuren in het maart-nummer van het Onderwijsblad. “Misschien is een vierdaagse schoolweek voor het hele speciaal basisonderwijs een oplossing”.
Deel bericht

Tante Roosje

30.01.19
Deze educatieve site - voor PO en VO - is gebaseerd op het verhaal van de joodse Roosje Glaser zoals beschreven door haar neef Paul Glaser in Dansen met de vijand. Het oorlogsgeheim van tante Roosje. Aan de hand van uniek bronmateriaal komen de leerlingen op een vernieuwende wijze in aanraking met de Shoah.
Deel bericht

Beter gewicht en voedingsgedrag en minder conflicten op Gezonde Basisschool

30.01.19
Kinderen hebben een gezonder gewicht en voedingsgedrag, en er zijn minder conflicten. Dit zijn enkele conclusies uit een onderzoek onder 1.676 kinderen over de eerste twee jaar van de Gezonde Basisschool van de Toekomst. Op de Beweegscholen hebben kinderen een gezonder gewicht en zijn er minder conflicten.
Deel bericht

Hoe minder flexibel het onderwijs, hoe groter de leesachterstand van jongens

30.01.19
Gestandaardiseerd onderwijs heeft een negatievere invloed op de leesvaardigheid van jongens dan van meisjes. Dat blijkt uit onderzoek onder bijna anderhalf miljoen 15-jarigen in 37 landen. Jongens hebben in alle onderzochte landen een slechtere leesvaardigheid dan meisjes. Ook in Nederland is het verschil tussen jongens en meisjes relatief klein, en de vrijheid voor scholen en docenten relatief gr
Deel bericht

Mag je een vervelende leerling in de nek pakken?

30.01.19
Bij de Landelijke Klachtencommissie Onderwijs onderscheiden ze allereerst functioneel fysiek contact en regulerend fysiek contact. Bij regulerend fysiek contact is het allemaal ingewikkelder. Dat is in het algemeen toegestaan mits dit 'proportioneel en noodzakelijk' is. Noodzakelijk is het alleen als er sprake is van een onhoudbare en onveilige situatie en er geen andere maatregelen mogelijk zijn.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)