Kansengelijkheid met doorstroomprogramma’s po-vo? Vraag subsidie aan

01.03.19
Om te bevorderen dat alle kinderen op een passend niveau kunnen starten in het voortgezet onderwijs en dat niveau ook zo veel mogelijk vasthouden, kunnen basisscholen en middelbare scholen gezamenlijk een subsidie aanvragen voor het ontwikkelen en uitvoeren van zogenoemde doorstroomprogramma’s po-vo.
Deel bericht

Basisschoolklassen bereiden zich voor op KinderKlimaattafel

01.03.19
Op 13 maart aanstaande wordt tijdens de 63ste editie van de Nationale Boomfeestdag in Haarlemmermeer de eerste KinderKlimaattafel gelanceerd, als antwoord op de Klimaattafels en om ook kinderen een stem te geven in de klimaatdiscussie. De fractievoorzitters van de Tweede Kamer en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven zijn uitgenodigd.
Deel bericht

Dyslexie Conferentie op 27 maart

01.03.19
Professionals in het primair en voortgezet onderwijs kunnen op 27 maart naar de Nationale Dyslexie Conferentie in Ede. Een van de 30 prominente sprekers is prof. dr. Aryan van der Leij, auteur van het boek Dit is dyslexie en een van de grondleggers van de methode Bouw!, die inzet op een vroege interventie bij kinderen met leesproblemen om dyslexie te voorkomen.
Deel bericht

Lumpsum functioneert onvoldoende, perk vrijheid besturen in

01.03.19
De financiering van scholen, de lumpsum, functioneert niet goed. Daarom pleit de AOb voor aanpassingen. Allereerst moet de bekostiging toereikend worden door extra investeringen. Daarnaast moet de overheid strengere eisen stellen aan de besteding van het geld en moet de verantwoording en de controle achteraf beter.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)