Meer muziek in de klas in Katwijk

03.03.19
Steeds meer gemeentes zijn serieus aan de slag met de versterking van het muziekonderwijs op school. Stichting 'Méér Muziek in de Klas' gaat daarbij helpen. In Vlissingen kreeg wethouder Knape vorige week het stokje overhandigd van gedeputeerde De Reu van de provincie Zeeland, in aanwezigheid van Koningin Máxima. Een mooie aanmoediging om het muziekonderwijs een stap verder te brengen.
Deel bericht

Subsidie hoogbegaafden aanvragen tot 31 maart

03.03.19
Samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs kunnen tot en met 31 maart subsidie aanvragen voor extra ondersteuning aan (hoog)begaafde leerlingen. Er is in totaal 56 miljoen euro beschikbaar voor de kalenderjaren 2019 tot en met 2022. Per samenwerkingsverband is er een maximum subsidiebedrag vastgesteld op basis van het aantal leerlingen dat op 1 oktober 2017 stond ingeschreven.
Deel bericht

16 vragen en antwoorden over Begaafde leerlingen primair- en voortgezet onderwijs

03.03.19
(Hoog)begaafde leerlingen profiteren niet altijd genoeg van het bestaande onderwijsaanbod. Daarom worden samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs met subsidie gestimuleerd om deze leerlingen extra ondersteuning te geven.Deze ondersteuning kan bestaan uit nieuwe activiteiten, het aantrekken of ontwikkelen van meer expertise.
Deel bericht

Invallen bij groep 8: 'Juf, het was soms een beetje chaos'

03.03.19
Met honderden vacatures is het lerarentekort op Amsterdamse basisscholen groter dan ooit. Invallers huren, ouders inzetten, klassen samenvoegen: met kunst- en vliegwerk krijgen leerlingen nog les. Ook onderwijsverslaggever Lorianne van Gelder viel een dag in bij groep 8." Wij zeggen: liever geen vervanger dan een slechte vervanger." Zelfs in één dag kun je als kneus schade aanrichten
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)