Jóuw maaltje op de kaart bij een echt restaurant? Het gebeurt dankzij Kindermenu 2.0

04.03.19
Een initiatief van provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond. Scholieren bedachten een gezond, regionaal én lekker recept voor op de kaart bij Drentse restaurants.Drentse restaurants haken in op de gezonde recepten die kinderen hebben bedacht voor Kindermenu 2.0. Meer dan verwacht zetten ze de menu’s daadwerkelijk op hun kaart.
Deel bericht

Meisje (10) schrijft hartverscheurend gedicht over dyslexie. Tot je het omgekeerd leest

04.03.19
Een Brits meisje van 10 jaar heeft het internet vertederd met een gedichtje over dyslexie dat ze in de klas schreef. Als je het leest, lijkt het een hartverscheurend getuigenis van iemand die denkt dat hij niets waard is. Tot je het in de omgekeerde richting bekijkt.
Deel bericht

Koningin Máxima geeft startsein voor Week van het geld 2019

04.03.19
Koningin Máxima opent maandagochtend 25 maart in Breda de negende editie van de Week van het geld die plaatsvindt van 25 tot en met 29 maart met als thema ‘Ben jij een held met je geld?’. Tijdens de Week van het geld worden er op basisscholen in heel Nederland ruim 5.000 gastlessen en workshops gegeven over omgaan met geld.
Deel bericht

Samenwerken aan méér muziek op school én in de vrije tijd

04.03.19
Op 25 februari werd het muziekproject van Basisschool de Arnhorst en BSO Boeiend met Harmonie Unisono feestelijk afgesloten. De school omschrijft het hele project als ‘een feestje van muziek’.Dankzij de regeling Impuls Muziekonderwijs van Fonds voor Cultuurparticipatie lukte het de Arnhorst om muziekonderwijs structureel een plek in de school te geven.
Deel bericht

In veel EU-landen wordt Computational Thinking/Coding een verplicht schoolvak !

04.03.19
Drie grote internationale informatica-organisaties hebben de handen ineen geslagen om de invoering van computational thinking en coding in het primair en voortgezet onderwijs in Europa te stimuleren. Zij schaarden zich tijdens een eind februari gehouden seminar in Brussel achter een strategiedocumen...
Deel bericht

Project Taalrijk leert basisschoolkinderen uit Losser creatief schrijven

04.03.19
De toekomstige sterren in creatief schrijven en dichten komen uit Losser. Vanuit het project Taalrijk is daar op twaalf basisscholen een doorlopende leerlijn ontwikkeld, voor kinderen vanaf groep een tot en met groep acht. De leerlijn is een van de onderdelen van het project TaalRijk. Dit alles met het doel de taal van de kinderen rijker te maken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)