Kamer wil krachtiger ingrijpen overheid mogelijk maken bij wanbeleid school

20.03.19
Hoewel het begrijpelijk is dat de Kamer zich in de huidige situatie geroepen voelt maatregelen te nemen, wijst Verus erop dat Den Haag wel erg hard van stapel loopt. Het is allereerst nog steeds niet helder wat er nu precies gebeurd is op de school. De antwoorden van de regering op de vele vragen vanuit de kamer blijven voor een groot deel vaag.
Deel bericht

Aandacht voor Drentse taal in het basisonderwijs

20.03.19
Met het verhaal ‘Boer Biet in de wietschuur’ opende Geert Woldman woensdag het Drents Veurlezen bij IKC Harm Smeenge. Leerling Loes Nijboer schreef het verhaal voor het project ‘In elk kind zit een verhaal’ van het Huus van de Taol. In de Meertmaond Streektaolmaond organiseert het Huus van de Taol diverse activiteiten om de Drentse taal te promoten.
Deel bericht

Met kinderen praten over de aanslag: 'Val ze niet lastig met nare berichten'

20.03.19
Utrechtse scholen houden zich na de aanslag in de Domstad, vooral bezig met steun en zorg voor de kinderen. Ook ouders kunnen veel doen. Hou je antwoorden kort en simpel. Ga snel weer over tot de orde van de dag. Zo'n heftige gebeurtenis heeft veel impact, daarom is het verstandig de kinderen die gisteren op school moesten blijven de komende dagen extra in de gaten te houden
Deel bericht

Squla en WRTS samen sterk voor woordjes leren

20.03.19
Woordjes stampen, het blijft iets vervelends. Verleidingen als gamen, Instagram of WhatsApp liggen op de loer. Leerplatform WRTS weet als geen ander hoe je woordjes efficiënt en op een eenvoudige manier kunt leren. Sinds vandaag zijn zij samengegaan met Squla, waardoor ze woordjes oefenen nog leuker kunnen maken.
Deel bericht

Open bedrijvendag voor kinderen

20.03.19
Drie Zeeuwse bedrijven doen op 30 maart mee aan de bedrijvendag Het Klokhuis Onderneemt Backstage. Kinderen kunnen die dag een kijkje achter de schermen nemen bij ondernemers. Aan de open bedrijvendag doen in het hele land zo'n 130 bedrijven mee. Het Klokhuis en de KVK willen kinderen daarmee stimuleren om zelf ondernemend en creatief bezig te zijn.
Deel bericht

Subsidie voor werkplaatsen onderwijsonderzoek onderwijsachterstandenbeleid

20.03.19
Om onderwijsachterstanden te bestrijden zijn er verschillende interventies mogelijk, zoals het vergroten van de ouderbetrokkenheid of het bieden van extra leertijd. Maar in hoeverre zijn die succesvol en wanneer? ‘Wat werkt’ en ‘wat werkt niet’? De PO-Raad en het ministerie willen de ontwikkeling van kennis stimuleren en de toegankelijkheid tot deze kennis vergroten.
Deel bericht

Verkering, zoenen en seksualiteit: Kinderen praten over lentekriebels

20.03.19
Het is de Week van de Lentekriebels. Dat is een week waarin op veel scholen wordt gepraat over liefde en seksualiteit. Ook op basisschool de Roos in Amsterdam kregen kinderen hier les over. Volgens deskundigen is het belangrijk om er op school over te praten omdat kinderen hier veel vragen over hebben.
Deel bericht

Nieuwe ambities voor aanpak laaggeletterdheid

20.03.19
Om laaggeletterdheid aan te pakken, trekt het kabinet € 425 miljoen uit in de periode 2020-2024. Dat is ruim € 35 miljoen méér dan in de periode 2015-2019. Onderdeel van de nieuwe aanpak is onder andere om meer mensen te bereiken die Nederlands als moedertaal hebben. Ook komt er geld beschikbaar om mensen te leren omgaan met een computer of smartphone.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)