Monitor IBP: ‘Scholen goed op weg met informatiebeveiliging en privacy’

19.03.19
Een groot deel van de schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs geeft aan maatregelen te nemen om de informatiebeveiliging en privacy (IBP) goed te organiseren. Dat blijkt uit de Monitor IBP van Kennisnet, de PO-Raad en de VO-raad, die voor het eerst in 2018 is afgenomen.
Deel bericht

Steeds meer scholen hebben een klusklas

19.03.19
Steeds meer scholen hebben een speciale klas waar kinderen met hun handen kunnen werken: een klusklas of praktijkklas heet dat. In die klas kunnen kinderen leren hoe ze zelf iets kunnen maken.Ze leren bijvoorbeeld timmeren, maar ook dieren verzorgen of met mensen omgaan.
Deel bericht

Landelijke netwerkdag voor taalspecialisten

19.03.19
Netwerkdag op 16 mei gericht op taalspecialisten, met presentaties over actueel afgerond en lopend onderzoek naar verschillende aspecten van het (taal)onderwijs op de basisschool.
Deel bericht

Werkgever moet mr-servicepakket van AOb vergoeden

19.03.19
Schoolbesturen moeten de kosten van het mr-servicepakket van de AOb altijd vergoeden. Dat is een uitspraak van de landelijke geschillencommissie voor medezeggenschap. De kosten zijn ‘redelijkerwijs noodzakelijk voor de vervulling van de taak van de mr’, aldus de commissie.
Deel bericht

Blog | Doorlopende leerlijn rekenen-wiskunde: een uitdaging!

19.03.19
Een belangrijk kenmerk van 10-14-scholen is dat leerlingen les krijgen in een doorlopende leerlijn. Waar moet je rekening mee houden bij het vormgeven van een doorlopende leerlijn rekenen-wiskunde?
Deel bericht

Scholen zijn goed op weg met informatiebeveiliging en privacy

19.03.19
Een groot deel van de schoolbesturen in het primair onderwijs heeft het IBP beleid op orde en passende maatregelen genomen, dit blijkt uit de Monitor IBP. Uit het onderzoek blijkt ook dat er nog wat aandachtspunten zijn. In dit artikel beperkt de PO-Raad zich tot de resultaten uit het primair onderwijs.
Deel bericht

Geld voor minder werkdruk basisschool werkt

19.03.19
Extra budget dat is ingezet voor het verlagen van de werkdruk in het basisonderwijs heeft effect. Dat blijkt uit een onderzoek onder bijna zeshonderd leerkrachten in het basisonderwijs, zo meldt onderzoeksbureau Duo.
Deel bericht

Vrijdag 5 april Grote Peuter Dag op alle basisscholen van OOZ

19.03.19
Om ouders en hun kinderen te helpen een fijne school te kiezen, zet Stg Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio 5 april de deuren open van meer dan twintig basisscholen. Tijdens de Grote Peuter Dag kunnen peuters beleven hoe fijn het is om straks naar de basisschool te gaan. Op deze ochtend laten de scholen graag zien dat goed onderwijs meer is dan cijfers!
Deel bericht

Tien dagen lang taal centraal

19.03.19
Op elk onderwijsniveau is taal het bindende middel. Hoe meer wij dat koesteren en hoe meer wij het leren van talen stimuleren, van jongs af aan, hoe meer begrip we voor elkaar krijgen. Taal maakt het opdoen van een internationale leerervaring mogelijk. Dat kan in kleine stapjes, zoals spelenderwijs in het primair onderwijs, en vervolgens op een steeds hoger niveau.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)