Leerlingen worden graag mediawijzer

18.03.19
Nieuw lesmateriaal zorgt voor een hoge toename in bewustwording en kennis als het gaat over de regels die makers en gebruikers beschermen - het auteursrecht. 45% van de leerlingen vindt het belangrijk dat hier op school les over wordt gegeven en 57% wil er graag meer over weten om goed op de hoogte te zijn van de regels.
Deel bericht

Basisscholen werven herintreders in strijd tegen lerarentekort

18.03.19
Zeeuwse basisscholen proberen gediplomeerde leerkrachten die een ander vak gekozen hebben, opnieuw warm te maken voor het onderwijs.Het Transfercentrum Onderwijs Zeeland, waarin bijna alle Zeeuwse basisschoolbesturen verenigd zijn, biedt geïnteresseerden een stage aan op een basisschool. Het centrum ontwerpt momenteel voor hen ook een instroomtoets
Deel bericht

Fries op school: beter toezicht, hoger tempo

18.03.19
Onze provincie investeert in de kwaliteit van het Fries op school. Als dat succesvol wil zijn moet de provincie daar ook toezicht op kunnen houden. Al tientallen jaren weigert het ministerie van Onderwijs om dat deel van de Onderwijsinspectie door Fryslân op te laten pakken. Het CDA wil die halsstarrigheid doorbreken. Zonder beter toezicht blijft het dweilen met de kraan open.
Deel bericht

Overijsselse basisscholen verduurzamen dankzij Provincie

18.03.19
Het schoolgebouw, dat is niet het pakkie an van de Provincie, maar gedeputeerde Annemieke Traag zag toch mogelijkheden basisscholen te helpen verduurzamen. Ze startte het programma Duurzame Scholen Overijssel. We bieden energiecoaches aan. Die kunnen niet alleen meedenken over de verduurzaming van een schoolgebouw, maar verzorgen ook educatieve programma’s.
Deel bericht

ANP beboet educatieve website Webkwestie.nl

18.03.19
Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) heeft op één van de webquests op www.webkwestie.nl een foto uit 2007 ontdekt waarop auteursrechten gelden. Zonder enige waarschuwing heeft het ANP onmiddellijk een fikse boete uitgeschreven.
Deel bericht

Geld voor groenere schoolpleinen Zuid-Holland

18.03.19
Basisscholen in Zuid-Holland kunnen vanaf vandaag een financiële bijdrage krijgen als zij hun schoolplein ‘groenblauw’ inrichten: stoeptegels eruit, natuur en water erin. De provincie Zuid-Holland en het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland hebben samen het themafonds ‘Groenblauwe Schoolpleinen’ opgericht, dat in totaal 620.000,- beschikbaar stelt voor de komende drie jaar.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)