Het LBRT congres over gedrag

22.03.19
Op vrijdag 17 mei aanstaande organiseert de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT) een congres rondom het thema Gedrag. Op een nieuwe locatie, het NBC congrescentrum in Nieuwegein, krijgen de aanwezigen een mooi en inspirerend programma gepresenteerd. Een dag over gedrag waar iedereen die inhoudelijk geïnteresseerd is naar toe moet komen.
Deel bericht

Lentekriebels Award voor Prisma Alphen a/d Rijn

22.03.19
Basisschool Prisma, een school voor speciaal onderwijs uit Alphen a/d Rijn, wint de Lentekriebels Award 2019. Rutgers, kenniscentrum seksualiteit, zet met de Lentekriebels Award elk jaar een basisschool in het zonnetje die op een structurele en bijzondere manier aandacht geeft aan de thema’s relaties en seksualiteit in de klas.
Deel bericht

Scholen moeten meer doen voor veilige werkomgeving

22.03.19
De onderwijsministers Van Engelshoven en Slob rekenen erop dat scholen de komende jaren meer doen voor een sociaal veilige werkomgeving en voorbereid moeten zijn op incidenten. Dat schrijven ze in een brief aan de Tweede Kamer over sociale veiligheid van het personeel in het primair en voortgezet onderwijs en het mbo.
Deel bericht

Lunchseminar over sociale netwerkprocessen in klassen en schoolprestaties van leerlingen

22.03.19
Op dinsdag 26 maart zal dr. Mariola Gremmen tijdens een lunchseminar bij de Onderwijsraad een toelichting geven op haar promotieonderzoek naar de invloed van leeftijdsgenoten en het sociale netwerk van leerlingen op hun schoolprestaties. Aanmelden kan tot 25 maart 10.00 uur. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Deel bericht

Ik staakte omdat ik voel dat ik als juf tekort schiet [opinie]

22.03.19
Ja, ik ben juf in het basisonderwijs. Ik vind dat ik een mooi, leuk, inspirerend, afwisselend en uitdagend beroep heb. Parttime-juf van groep 1-2 op een basisschool. Dit zeg ik nog steeds na 35 jaar. Weer samen naar school’, daar horen wel kleinere klassen en goede ondersteuning bij. Ik voel me, al vind ik dat ik een duizendpoot ben, soms te kort schieten.
Deel bericht

Helmondse lerares beste van de wereld?

22.03.19
Ze kreeg een heel media-circus over zich heen. Toch bevat ze in de carnavalsvakantie nog steeds niet dat ze in de top tien staat voor de Global Teacher Prize, die 24 maart wordt uitgereikt.Mertens praat graag over haar missie. Ze wil kinderen autonoom laten nadenken door veel vragen te stellen. Ze eigenaar laten worden van hun leerproces.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)