Nieuw programma 'Scholen besparen energie'

18.04.19
Het programma 'Scholen besparen energie' ondersteunt basisscholen en middelbare scholen actief en onafhankelijk bij het nemen van eenvoudige maatregelen om energie te besparen. Daarbij ligt de focus op kleine energiebesparende ingrepen die weinig kosten, en waarmee schoolbesturen relatief veel geld kunnen besparen.
Deel bericht

Het weer in de meivakantie

18.04.19
Voor de thuisblijver is het weer aan het begin van de meivakantie bijzonder fraai. De zon schijnt in het Paasweekend volop en het wordt in de middag vrij warm, in het zuiden van het land bereikt het kwik mogelijk de zomerse waarde van 25 graden. Na Pasen houdt het Amerikaanse weermodel het tot Koningsdag vrijwel droog in ons land. De invloed van een hogedrukgebied blijft merkbaar
Deel bericht

Kinderen stoppen onderbroeken in de grond

18.04.19
Kinderen van twee basisscholen uit het dorp Creil in Flevoland hebben hun onderbroeken begraven. Ze doen het om te onderzoeken of de bodem gezond is.Over twee maanden gaan ze de onderbroeken weer opgraven. Als er dan niets meer over is van de onderbroeken, dan is dat goed nieuws. Dan leven er genoeg beestjes in het bodem.
Deel bericht

Magazine Veilig over meldcode kindermishandeling

18.04.19
Ieder kind moet veilig en in liefde kunnen opgroeien. Daarover gaat het gratis magazine Veilig, dat bedoeld is voor mensen in het onderwijs. Aanleiding om dit magazine uit te brengen, is de verbeterde meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling. Deze meldcode helpt mensen in het onderwijs om sneller en beter te reageren als er thuis iets misgaat met een kind.
Deel bericht

Honderdvijftig Overijsselse scholen ontvangen gratis matzes voor het klassikale paasontbijt

18.04.19
De matzesbakkerij uit Enschede heeft afgelopen periode rond de 80.000 exemplaren van het 'Joodse paasbrood' uitgedeeld aan basisscholen in heel Nederland. Maar liefst 150 Overijsselse scholen maakten gebruik van de actie en zullen op Witte Donderdag klassikaal een paasontbijt nuttigen. "Een traditie van 57 jaar en we blijven het vol trots doen."
Deel bericht

Tegenwoordig verhuizen ouders voor een populaire school, dat gaat ver [column]

18.04.19
Sinds een aantal jaren is er in de grote steden een loting om een felbegeerde plek op de middelbare school. Is er geen rekening gehouden met de geboortegolf van twaalf jaar geleden? Hadden de scholen dit jaar beter geïnformeerd moeten worden over de ‘overaanmeldingen’?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)