9502 kilometer reizen om naar de Internationale Pabo te kunnen, in Meppel

17.04.19
Je woont in Mauritius en wilt graag lesgeven op een lagere school. Waar ga je dan naar de pabo? In Meppel, Nederland, 9502 kilometer bij je familie vandaan. Camille Boribon (23) is één van de bijna 400 internationale studenten die in Meppel naar de International Teacher Education for Primary Schools (ITEps) gaat. ,,Ik had nog nooit van Meppel gehoord”.
Deel bericht

Lerarentekort? In Brabant zitten 300 basisschoolleraren in de WW

17.04.19
Ook in Brabant hebben veel basisscholen te maken met een nijpend lerarentekort. Dat tekort gaat de komende jaren nog stijgen met maar liefst 25 procent per jaar is de prognose. Toch zaten in februari van dit jaar zo’n 300 basisschoolleraren in Brabant in de WW, blijkt uit onderzoek van Omroep Brabant.
Deel bericht

NK GEObattle in Hengelo: Aardrijkskunde hoeft niet saai te zijn

17.04.19
Het ene NK is het andere niet. De nationale titelstrijd GEObattle werd zaterdag in het Twickel College in Hengelo in betrekkelijke anonimiteit gehouden, maar was daarom niet minder geslaagd.Het NK GEObattle is een NK aardrijkskunde: twaalf teams van vier leerlingen van groep 8 van basisscholen streden om de hoogste eer.De overwinning ging naar basisschool St. Willibrordus uit Esch.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)