Weinig animo onder leraren voor cursus herkennen radicalisering

19.04.19
Docenten hebben weinig belangstelling voor trainingen om radicalisering en polarisatie bij leerlingen te herkennen. In 2015 werd daarvoor de Stichting School en Veiligheid opgericht. Na vier jaar heeft nog geen 2 procent van de leraren de gratis trainingen gevolgd. Directeur Klaas Hiemstra wijt de lage deelname aan onhandige voorlichting.
Deel bericht

Wat vinden leerlingen van integrale kindcentra?

19.04.19
Kindercorrespondent Tako Rietveld laat kinderen vertellen hoe zij de combinatie van kinderopvang en onderwijs in integrale kindcentra ervaren. Rietveld heeft in opdracht van het PACT voor Kindcentra filmpjes gemaakt. Daarin komen leerlingen aan het woord van ’t Sterrenpad in Nuis (provincie Groningen), Laterna Magica in Amsterdam en ’t Starrebos in Hilvarenbeek.
Deel bericht

Kinderen op de basisschool moeten minder les krijgen

19.04.19
Het basisonderwijs wil een vermindering van het aantal lesuren. De PO Raad en de onderwijsbonden vinden dat leerlingen bovengemiddeld veel tijd op school zitten. Met minder lessen kan de werkdruk voor leraren omlaag én het lerarentekort teruggedrongen. Basisschoolleerlingen zitten in groep 1 tot en met 8 ruim 7500 uur in de klas. In andere landen gemiddeld 6400 uur
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)