Hoe kan het dat 20.000 kinderen een verkeerde eindtoetsuitslag kregen?

22.05.19
Dit jaar werden voor het eerst de grenzen van toetsadviezen (vmbo, havo, vwo) gezamenlijk vastgesteld. En daar ging het fout. De grenzen waarbij van de ene categorie werd overgegaan naar de andere, bijvoorbeeld van havo/vwo naar vwo, zijn bij de vier commerciële toetsen niet op dezelfde manier vastgesteld als bij de Centrale Eindtoets.
Deel bericht

AOb: Acties gaan door als extra onderwijsgeld uitblijft

22.05.19
Als onderwijsminister Arie Slob in de voorjaarsnota geen extra geld uittrekt voor het onderwijs, zullen de acties doorgaan. ‘Het Nederlandse onderwijs zakt door zijn hoeven’, schrijft AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen in een brief aan de minister. Zij roept minister Slob op met de AOb in gesprek te gaan voordat de voorjaarsnota wordt gepubliceerd.
Deel bericht

18.288 te hoge en 1566 te lage schooladviezen

22.05.19
De te hoog beoordeelden hebben een toetsadvies gekregen dat één toetsadviescategorie te hoog was. Zij hebben bijv. een vwo toetsadvies gekregen, terwijl zij eigenlijk een havo/vwo toetsadvies hadden moeten krijgen. De scholieren met een te laag toetsadvies hebben allemaal een pro/vmbo bb toetsadvies gekregen, terwijl zij eigenlijk een vmbo bb/vmbo kb toetsadvies hadden moeten krijgen
Deel bericht

Desnoods terug naar één eindtoets

22.05.19
De PO-Raad en VO-raad pleiten voor één toezichthouder op de eindtoetsen in groep 8. Als dit niet mogelijk is, zo melden de sectororganisaties, zou het aantal eindtoetsen weer moeten worden beperkt tot één toets. Aanleiding hiervoor is dat ruim 20.000 leerlingen in groep 8 dit jaar een onjuiste uitslag van de eindtoets hebben gekregen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)