Convenant sponsoring scholen verlengd; OCW vraagt input scholen voor evaluatie

24.05.19
Het convenant waarin de spelregels voor sponsoring in het PO en VO zijn vastgelegd, is verlengd tot en met eind 2019. De komende periode zal het convenant geëvalueerd worden door de ondertekenaars. Als onderdeel hiervan vraagt OCW een aantal scholen een vragenlijst over hun ervaringen in te vullen. Doel is om op basis van hiervan per 1 januari 2020 een nieuw convenant af te sluiten.
Deel bericht

Prijs voor vrijwilligers die kinderen helpen met taal

24.05.19
Masud is 10 jaar en komt uit Ethiopië. Hij woont hier nog niet zo lang en spreekt thuis bijna geen Nederlands. Daarom oefent hij de taal sinds kort met vrijwilliger Jeanette. Masud en Jeanette zijn aan elkaar gekoppeld door de stichting Taal Doet Meer. Die stichting heeft vandaag een Appeltje van Oranje gewonnen. Dat is een prijs voor organisaties die mensen met elkaar in contact brengen.
Deel bericht

De Nationale Voorleeskampioen 2019 is Yosan Wegihu Teame uit Sleen

24.05.19
De zesentwintigste landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd is gewonnen door Yosan Wegihu Teame (11) uit Sleen. Yosan mag zich nu een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen 2019 noemen. Naast Yosan wisten ook Maysam Schoenmakers (12) uit Nuenen (Noord-Brabant) en Mees Willemsen (11) uit Maastricht (Limburg) een podiumplaats te veroveren.
Deel bericht

Webinar over school van de toekomst

24.05.19
Op 19 juni kunt u meedoen aan een webinar van het Arbeidsmarktplatform PO over de school van de toekomst. Wat kan anders organiseren opleveren en hoe kan het onderwijs anders worden ingericht als daar behoefte aan is? Tijdens het webinar gaan ervaringsdeskundigen uit de praktijk, onderzoekers en visionairs met elkaar in gesprek.
Deel bericht

Rotterdamse onderwijskoepel hoopt lerarentekort op te lossen met zij-instromers

24.05.19
Het BaO strijdt al langere tijd voor meer salaris, maar dat is niet de belangrijkste motivatie van mensen om al dan niet voor het basisonderwijs te kiezen. Het tekort in Rotterdam is groter dan in de omliggende gemeenten. Dat komt omdat de banen voor leraren overal voor het oprapen liggen. Ze trekken uit de stad naar één van de omliggende gemeenten en kiezen dan voor een baan dicht bij
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)