Aanbod vormingsonderwijs móet in schoolgids staan!

07.06.19
In de schoolgids van elke openbare basisschool moet met ingang van het schooljaar 2019-2020 staan vermeld dat ouders voor hun kinderen kunnen kiezen voor een uur per week levensbeschouwelijk of godsdienstig vormingsonderwijs. Op verzoek van de ouders kan het bevoegd gezag een aanvraag doen bij het Centrum voor Vormingsonderwijs dat deze lessen verzorgt.
Deel bericht

Hoge boetes voor scholen waar nog wordt gerookt

07.06.19
Scholen zonder rookverbod op hun terrein of dat verbod niet handhaven, kunnen vanaf augustus 2020 hoge boetes verwachten. De bedragen kunnen oplopen tot 4500 euro per overtreding. In een wettelijk uitvoeringsbesluit staat volgens diverse media dat scholen wettelijk verantwoordelijk zijn voor handhaving van het rookverbod op hun terreinen.
Deel bericht

Kjeld Nuis opent 'Schoolplein 14' in Emmen: 'Hele grote eer'

07.06.19
Johan Cruijff wilde van buitenspelen op het schoolplein een vak maken. De Cruyff Foundation bedacht daarom het project 'Schoolplein14'. Basisschool De Lisdodde in Emmen is de eerste Drentse gelukkige om ermee aan de slag te gaan. Iedere gemeente zou twee van dit soort pleinen moeten hebben, vindt Frits Barend. Het is toch hartstikke leuk om op zo'n schoolplein te kunnen sporten?
Deel bericht

Goese school overtuigt de meeste ouders om niet met mobieltje te rijden

07.06.19
Leerlingen van de Bisschop Ernst School in Goes hebben de meeste ouders overtuigd om geen mobieltje te gebruiken in het verkeer. Daarvoor kreeg de school een prijs. Er deden 26 basisscholen mee met de actie.De wedstrijd was een verlengstuk van de landelijke actie om verkeersdeelnemers op te roepen om altijd 'MONO' te rijden, dus niet bellend of append achter het stuur.
Deel bericht

Formatiestress bij speciale basisscholen

07.06.19
Directeur Middelkoop van de Van Houteschool (SBO) in Amsterdam ZO heeft kopzorgen: voor de helft van haar klassen heeft ze voor volgend schooljaar nog geen leerkracht gevonden. Het gaat om toffe banen. Omdat we veel vacatures hebben denken mensen vaak dat er vast iets aan de hand is op onze school, maar dat is niet zo. Het gaat om kwetsbare kinderen dus ik lig er wel wakker van.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)