Op deze basisschool leren kinderen via Virtual Reality

08.06.19
Op steeds meer plekken zie je Augmented Reality en Virtual Reality. Dat zijn nieuwe technieken waarmee je kunt rondkijken in een denkbeeldige wereld of iets kunt bekijken dat er in het echt niet is. Die nieuwe technieken gebruiken veel scholen nog niet. Op basisschool de Rozenhorst in Rozenburg zijn ze er al wel véél mee bezig. Dat zie je in de video hierboven.
Deel bericht

Acht tips van leerlingen voor de ideale school

08.06.19
Eind vorig jaar bezochten twaalf leerlingen van drie basisscholen elkaars schoolgebouw. Dat waren kinderen van De Spaaihoeve in Eindhoven, Aventurijn in Houten en De Verwondering in Nijmegen. Ze bekeken hoe het met de inrichting, de leermiddelen en de ruimten was gesteld. De leerlingen kwamen met praktische verbetervoorstellen.
Deel bericht

Onderzoek naar vestiging van internationale school in Zeeuws-Vlaanderen

08.06.19
Er loopt een onderzoek naar de mogelijkheid om een internationale school voor PO op te richten in Zeeuws-Vlaanderen. Dow, een van de grootste werkgevers in de regio, doet daaraan mee.Het zou gaan om kleine klasjes voor kinderen van buitenlandse werknemers. In Zeeland zijn veel vacatures. Voor het vervullen daarvan wordt veel over de grens gekeken, naar expats en arbeidsmigranten.
Deel bericht

Parttimers nieuw wapen tegen lerarentekort op basisscholen

08.06.19
Basisscholen doen een groter beroep op parttime werkende leraren om meer dagen voor de klas te staan. Met flexibele voorwaarden, zoals de kans om hun eigen kinderen naar school te brengen of het overslaan van vergaderingen na lestijd. Ook proberen schoolbesturen hun leraren te overtuigen om op meerdere scholen aan de slag te gaan als ze extra gaan werken.
Deel bericht

Meer mogelijkheden ingrijpen bij slecht functioneren scholen

08.06.19
Het kabinet wil dat het makkelijker wordt om in te grijpen als een school ernstig onder de maat presteert. Ook moet er vaker een einde kunnen komen aan de bekostiging van een school. De ministers Slob en Van Engelshoven komen met voorstellen om sneller en adequater te kunnen optreden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)