Aantal thuiszitters omlaag? Zij kregen het voor elkaar

04.06.19
Het is een hardnekkig probleem: hoe krijgen we alle kinderen en jongeren in Nederland met succes naar school? Die vraag staat ook dit jaar weer centraal in de Landelijke Actieweek Thuiszitters. In dit filmpje vertellen bestuurders uit de regio’s Breda, Utrecht en IJssel-Vecht over hun succesvolle aanpak. Een cruciaal ingrediënt bij alle drie: je moet van elkaar weten wat je doet.
Deel bericht

Een gratis pakje melk om Lochemse schoolkids de dag ‘gezond te laten beginnen

04.06.19
In Lochem wordt al enkele jaren geprobeerd overgewicht bij kinderen te voorkomen. Afgelopen week was er weer een bijeenkomst. De lokale melkfabriek stelde – in het kader van Wereldmelkdag- gratis melk beschikbaar op drie basisscholen in de gemeente Lochem. ,,Bah, ik lust geen melk.’’
Deel bericht

Ook basisscholen gebruiken uitlegvideo's op YouTube

04.06.19
Voor de middelbare school bestaan er al heel veel van: video's op YouTube waarin leraren schoolvakken uitleggen. Nu zijn er ook van zulke uitlegvideo's voor lessen op de basisschool.Een voorbeeld is het YouTube-kanaal Geflipt ?!, van basisschoolleraren Christiaan van den Akker en Marijke Boudewijns. In hun video's leggen ze de lesstof uit, op een vrolijke manier.
Deel bericht

Wat hebben we aan het advies van de WHO over schermtijd?

04.06.19
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) publiceerde onlangs een advies over de mediaopvoeding van kinderen onder de 5 jaar. Justine Pardoen (Bureau Jeugd en Media) reageert. "Mediaopvoeding is meer dan zorgen over schermtijd."
Deel bericht

Paul Kirschner: ‘De leraar moet geen hamburgerbakker van de McDonalds zijn’

04.06.19
Emeritus hoogleraar Paul Kirschner zet zich af tegen mythes en goeroes in het onderwijs. Ik heb het idee dat er langzamerhand weer een voedingsbodem is voor bewijs en kennis. Onderwijsgoeroes zeggen dingen die logisch klinken en bij de tijdgeest passen – dat een kind zelf weet wat het wil leren bijvoorbeeld. Scholen concurreren om leerlingen, dus willen ze de hipste of de leukste zijn
Deel bericht

Paul van Loon en Stichting Leergeld kondigen in Den Bosch musical aan

04.06.19
Kinderboekenschrijver Paul van Loon gaat met Stichting Leergeld een eindmusical voor groep 8 van de basisschool in Nederland produceren. In het verhaal van Van Loon is de boodschap van Stichting Leergeld over sociale uitsluiting verwerkt.
Deel bericht

Weer werft een Belgische school leerlingen in West-Zeeuws-Vlaanderen

04.06.19
Een internaat in Knokke-Heist verspreidde onlangs 900 folders in West-Zeeuws-Vlaanderen om leerlingen te werven. ,,Daar is actie op ondernomen", zegt de Sluise Wethouder Jack Werkman. Hij heeft contact opgenomen met de bestuurder van het internaat.
Deel bericht

Slob vindt SGP-motie tegen verplicht bidden onnodig

04.06.19
De wet zit al zo in elkaar dat leerlingen van openbare scholen niet hoeven te bidden of deel te nemen aan andere religieuze handelingen. Daarom is het onnodig dat de SGP met een motie kwam om leerlingen uit het openbaar onderwijs die hier niet aan willen deelnemen hiervan vrij te stellen. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob in een brief aan de Tweede Kamer.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)